NOVAC ISPRED POVIJESTI

Sve vodi prema najgorem mogućem scenariju, a zvijezda Formule 1 uputila je očajnički vapaj: To će biti jako razočaravajuće!

09.06.2022 u 07:59

Bionic
Reading

VN Francuske na stazi Paul Ricard prijeti nestanak iz kalendara Formule 1, a s takvim scenarijem razočaranje nije skrivao vozač Alpinea Esteban Ocon

Utrka u Francuskoj, na kojoj je rekordnih osam puta slavio Michael Schumacher, vratila se u kalendar 2018., nakon deset godina izbivanja, a ove sezone to bi mogao biti i njezin kraj.

Ugovor s Formulom 1 ističe na kraju ove godine, a pregovori oko mogućeg produljenja ne idu najbolje. Vlasnici, tvrtka Liberty Media, nisu zadovoljni financijskom ponudom Francuza, jer njih ionako zanima novac, a ne povijest ovoga sporta.

'Pratim pregovore i vidim kako to ide, ali da, očito ne izgleda previše lijepo. To je jako razočaravajuće. Na početku moje karijere nije bilo Grand Prixa, onda se vratio, a ja sam imao veliku sreću što sam se natjecao tamo. Imamo ga i ove godine i uživat ćemo do kraja', rekao je francuski vozač Esteban Ocon koji vozi za Alpine.

  • +4
Formula 1 - VN Monaka, 29.5.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

U opasnosti je i utrka u Belgiji na stazi Spa-Francorchamps pa postoji mogućnost da se VN Francuske i VN Belgije izmjenjuju svake druge godine. Nije tajna da opasno visi i VN Monaka…

'Mislim da postoje zemlje u kojima se moramo utrkivati. Francuska je dio toga. Belgija je dio toga, Monako je dio toga. Trebali bismo vas upoznati s ovim utrkama koje su za nas posebne i vidjeti što ćemo s njima', jasan je bio Ocon, ali vozače se u ovoj priči najmanje pita.