EGOIST VS. BRBLJAVAC

Sve užarenije prije meča koji svi željno očekujemo

27.11.2015 u 09:26

Bionic
Reading

Ove subote pred 55 tisuća gledatelja na stadionu Esprit Arena u Dusseldorfu snage će odmjeriti Vladimir Kličko i neporaženi izazivač iz Engleske Tyson Fury. Prije boksačkog meča njih dvojica zabavljala su javnost verbalnim sukobima

Kličko je boksački vladar u teškoj kategoriji, a trenutačno ima niz od 22 pobjede. Nije ni čudo što je samouvjeren uoči novog iskušenja među konopcima.

'Ako sam sto posto koncentriran, onda je jedina osoba koja me može pobijediti ja sam. Vjerojatno zvuči sebično, ali imam jako velik ego. To mi daje motivaciju, a moj ego mi kaže da sam prvak jako dugo. Mislim da je ego ključ svake uspješne osobe', rekao je Ukrajinac.

Fury koji mu želi preoteti titule ima idealan omjer – 24 nastupa i isto toliko pobjeda. Prije okršaja dokazao se i kao veliki brbljavac.

'Borio si se sa svakakvim seljacima, iz Poljske ili otkud već, ali nikad nisi boksao s 'Kraljem Cigana'', poručio je Fury.

Britanac, naime, potječe iz obitelji tzv. irskih putnika (Irish Travellers) koje zbog nomadskog načina života na britanskom otočju nazivaju i ciganima (iako etnički nemaju veze s Romima). U njihovoj zajednici raširene su borbe golim šakama što je i ovjekovječeno u poznatom filmu 'Snatch' Guya Ritchieja.

'Ja sam traveller, to je moj život i to sam ja. Čak i s 10 milijuna funti na računu opet mogu spavati u kamp-kućici.'

Konačna prognoza.

'Kličko je starac koji će biti nokautiran. Uspavat ću ga u 6. rundi.'