od 4. do 6. lipnja

Sve je spremno za novo izdanje teniskog turnira Sirius Open

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mario Poje

Međunarodno tenisko natjecanje osoba s invaliditetom okupit će pedesetak natjecatelja iz dvadesetak zemalja koji će pokušati izboriti plasman na paraolimpijske igre u Tokiju

Novo, jedanaesto po redu, izdanje međunarodnog teniskog turnira za osobe s invaliditetom Sirius Open održat će se od 4. do 6. lipnja u Zagrebu i okupiti čak pedesetak natjecatelja iz dvadesetak svjetskih zemalja. Naime, u kategorijama muškog i ženskog ždrijeba te kategoriji parova za bodove će se pokušati izboriti i plasirati na paraolimpijske igre u Tokiju ove godine 35 muških i 13 ženskih tenisača.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mario Poje

Sirius Open dio je međunarodnog UNIQLO Wheelchair Tenis Toura te je posljednji turnir ove godine na kojemu natjecatelji imaju mogućnost skupljati bodove, stoga ne čudi što je interes i entuzijazam igrača prilično velik. U Zagreb tako stižu igrači iz brojnih svjetskih država među kojima su natjecatelji iz Brazila, Velike Britanije, Argentine, Rumunjske, Japana, ali i iz Hrvatske. Organizacijski tim, predvođen direktorom turnira, Bojanom Kovačem i ove godine s grupom volontera priprema spektakl koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj obožavatelja i natjecatelja.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mario Poje

„Iako nam je prošle godine pandemija koronavirusa poremetila planove, ove godine nastavljamo gdje smo stali i radujemo se novom izdanju turnira. Iznimno smo ponosni što se Sirius na svjetsku kartu tenisa u kolicima smjestio još 2010. godine i što se u tom periodu uspio pozicionirati kao turnir na kojem strani i domaći tenisači rado sudjeluju“, rekao je Bojan Kovač.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mario Poje

Sirius Open predstavlja Hrvatsku među 150 međunarodnih turnira u više od 40 svjetskih zemalja, a osim što potiče sportsku izvrsnost svih osoba s invaliditetom koje žele sudjelovati i uživati u tenisu, ideja turnira je i promocija tenisa u kolicima u hrvatskoj javnosti, a i šire.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mario Poje

Organizator, istoimeni teniski klub Sirius, osnovan je 2009. godine s ciljem promicanja, razvitka i unapređivanja teniskog sporta te uključivanjem u rad kluba što većeg broja osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Više informacija o turniru dostupno je na službenoj web stranici te Facebook stranici Sirius Open.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!