CHRIS COLEMAN:

'Svaka čast igračima, učinili smo zemlju ponosnom!'

07.07.2016 u 10:27

Bionic
Reading

Unatoč porazu 0-2 od Portugala u polufinalu Eura, izbornik Walesa Chris Coleman istaknuo je da je ponosan na svoje igrače, navijače i cijelu naciju...

'Ponosan sam na igrače, svoje suradnike, navijače i cijelu naciju. Navijači su bili fantastični na svakoj utakmici, vidjeli smo kako se naši uspjesi prate kod kuće i to je nevjerojatno. Naravno da je igračima teško kad se izgubi, ali kad se malo ohlade vidjet će da su svoju zemlju učinili ponosnom', kazao je Coleman.

Walesu je silno nedostajao Aaron Ramsey, koji nije mogao igrati zbog žutih kartona.

'Naravno da je neigranje Aarona Ramseyja bio veliki minus za nas, ali takav igrač bi nedostajao bilo kojoj reprezentaciji na svijetu. Početkom drugog poluvremena imali smo pad koncentracije koji je trajao nekih pet minuta i bili smo kažnjeni. No, nemam što zamjeriti svojim igračimo, bili su odlični, dali su sve od sebe, a kad pružiš sto posto na terenu moraš biti zadovoljan, čak i ako ne bude povoljan rezultat', istaknuo je izbornik Walesa.

'Na ovom prvenstvu smo dosta pobjeđivali i izgleda da je večeras bio red na nama da izgubimo. Nije to lijep osjećaj, ali čestitam Portugalu i nadam se da će osvojiti naslov', rekao je Coleman i dodao: 'Za nas je bilo jako važno da probijemo psihološku barijeru i da se plasiramo na Euro, naše prvo veliko natjecanje nakon puno godina. Ovo je veliko iskustvo za nas i ne može se usporediti s ničime. No, ovo nije kraj, moramo i dalje biti gladni uspjeha. U kvalifikacije za SP 2018. trebamo krenuti sa istom žarom koji nas pratio posljednje dvije godine'.