U IŠČEKIVANJU SKUPŠTINE

Svaguša nastavlja s čistkom u Hajduku

27.08.2009 u 12:44

Bionic
Reading

Hajdukov v. d. predsjednika Joško Svaguša nastavlja s čišćenjem upravljačke strukture kluba, a sve prije nadolazeće skupštine dioničara koja bi trebala postaviti novu vodeću strukturu

Svaguša je postigao sporazum i nagodbu s bivšim sportskim direktorom Ivanom Buljanom, a njegovo mjesto bi uskoro trebao zauzeti Ivica Mornar. Mornar još uvijek očekuje dobivanje licence, a u tom bi razdoblju, sukladno pravilniku HNS-a, njegovu dužnost mogao obavljati Vilson Džoni, koji licencu posjeduje.

Uskoro bi Buljanovim stopama trebao krenuti i Fredi Fiorentini, koji će nakon deset godina službovanja u Hajduku novi posao, kuloari bruje, pronaći u HNS-u. Jedno od mjesta u upravi trebao bi zauzeti financijski stručnjak Vinko Ljubičić, blizak Jaki Andabaku, a spominje se i ime Zdravka Marića, koji bi trebao sjesti u Fiorentinijevu fotelju. Svaguša je postigao i sporazum s Ivicom Kalinićem, koji zbog infarkta ne može obavljati trenersku dužnost i Hajduk ga je isplatio kako bi otvorio mjesto Edoardu Reji.

Kalinić je zadovoljan Hajdukovom korektnošću i spreman je manje stresnu skautsku ulogu u klubu. No nije zadovoljan njegov vjerni suradnik, kondicijski trener Boško Božinović, kojem je ponuđen raskid ugovora, uz isplatu tri mjesečne plaće, što on nije prihvatio. Dolaskom u Hajduk raskinuo je radni odnos sa Šibenikom i sada ne želi na zavod za zapošljavanje, tako da je najizvjesnije da će se njihov spor riješiti pred sudom.

Svaguša je čvrsto zasjeo u predsjedničku fotelju i istaknuo kandidaturu da na tom mjestu ostane i nakon skupštine.

Tri su vijesti koje se mogu svesti pod dnevnu problematiku: Duje Čop je napokon potpisao četverogodišnji ugovor s Hajdukom, Ivan Perišić odustao je od povratka u matični klub i potpisao za Club Brugge, a igrači Hajduka će za grozne rezultate na početku sezone biti financijski kažnjeni, a kazne će biti određene sljedećeg tjedna.