osaka će igrati u tokiju

Svađala se s organizatorima Ronald Garrosa i izbjegavala novinare, ali sada tvrdi da je mentalno spremna i razveselila sve Japance

05.07.2021 u 15:12

Bionic
Reading

Japanska tenisačica Naomi Osaka je u ponedjeljak izjavila da se nada da će biti u 'najboljoj formi' na Olimpijskim igrama i da će u Tokiju prisustvovati konferencijama za novinare, nakon što je odustala od nastupa na Roland Garrosu i Wimbledonu navodeći kao razlog za to svoju borbu protiv tjeskobe.

'Pripremam se malo po malo, kako bi bila u najboljoj formi u Tokiju', kazala je Osaka.

'Otkako sam privukla pozornost cijelog svijeta i dalje sam imala napadaje tjeskobe. To je slučaj s približavanjem velikim natjecanjima', dodala je.

Njeno povlačenje s Roland Garrosa i Wimbledona bilo je posljedica svađe s organizatorima i s medijima.

Na Twitteru je neposredno pred početak turnira objavila poruku:

'Pišem ovo kako bi poručila da neću odgovarati ni na kakva pitanja novinara tijekom Roland Garrosa'.

U svojoj najnovijoj poruci obavljenoj na NHK na japanskom jeziku, Naomi Osaka je kazala da je 'ponosna' što će igrati za svoju zemlju na OI.

'Ovaj put se Igre održavaju u Japanu, gdje sam rođena. Imam puno prekrasnih uspomena iz Japana. Ponosna sam što ću nastupiti kao član japanske reprezentacije na olimpijskim igrama. U zadnje vrijeme sam provodila puno vremena sa svojom obitelji. Mogu mirno podnijeti pritisak, mentalno i fizički', porućila je druga tenisačica svijeta, zaključivši na kraju:

'Od sada ću dolaziti na konferencije za novinare, vodeći i dalje računa o mom metalnom stanju'.