FIFA TRENIRA STROGOĆU

Suspendiran srpski nogometni izbornik

07.07.2010 u 20:47

Bionic
Reading

Srpski nogometni savez je ostao neugodno iznenađen dopisom iz Fife kojim ih se obavještava da će iduće četiri utakmice A reprezentacije morati odraditi bez Radimira Antića

Fifa je Antića udaljila s prva četiri kola kvalifikacija za Euro 2012, među kojima je i dvoboj s Talijanima. Šturo objašnjenje navodi da je Antić kažnjen zbog neprimjerenog ponašanja nakon dvoboja s Australijom, ali ne definira o čemu je točno riječ.

Antić je nakon tog dvoboja, u kojemu je Srbija eliminirana iz osmine finala, na španjolskom jeziku žustro razgovarao sa sucem Lariondom, koji je šefovima očito prenio svaku riječ. Zamjerio mu je šutnju pri igranju Cahilla rukom u svom kaznenom prostoru, a Lariondo je pet dana kasnije zablistao ne priznavši gol Lamparda protiv Njemačke, nakon čega je poslan kući.

'Ovo nije samo udar na našeg izbornika, već i na naš nogomet u cjelini i žalit ćemo se. Ako Fifa ne uvaži naše zahtjeve, obratit ćemo se nezavisnom sportskom sudu u Laussanei. Tijekom prvenstva naši su se predstavnici ponašali krajnje korektno i ovakvu odluku smatramo kršenjem sportske pravde', stoji u priopćenju FSS-a.