JEDNOGLASNO

Šupraha novi predsjednik NS-a Splitsko-dalmatinske županije

05.11.2012 u 21:04

Bionic
Reading

Na Izbornoj skupštini Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije održanoj u ponedjeljak popodne na Poljudu, Alojzije Šupraha jednoglasno je izabran za predsjednika

Ukoliko dobije suglasnost Ministarstva uprave, što bi trebala biti samo formalnost, Alojzije Šupraha naslijedit će na mjesto predsjednika Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije Paška Viđaka, koji je smijenjen na Izvanredno skupštini 19. listopada. Dopredsjednička mjesta pripala su Željku Sučiću iz Splita, Nikoli Koceić - Bilanu iz Hajduka, Miji Mimici iz Omiša te Daliboru Ninčeviću iz Solina.

Svojim su to glasovima potvrdila 42 od 53 predstavnika klubova s područja županije, među kojima i prvoligaši RNK Split te HNK Hajduk, koji se prije dva tjedna nije pojavio na Izvanrednoj skupštini jer Nadzorni odbor kluba nije odlučio kakav će stav klub zauzeti.

'Mi u Hajduku smatramo kako su nužne promjene, pogotovo kad se uzme u obzir da nismo bili adekvatno zastupljeni u tijelima HNS-a. S obzirom na to da je gospodin Šupraha alternativa dosadašnjoj praksi vođenja saveza, dobio je naš glas', rekao je predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Šupraha je najavio zaokret u radu saveza i obećao da će pomoći malim klubovima na način da će im znatno smanjiti davanja i obveze prema savezu. 'Sva plaćanja i honorari će biti usklađeni s teškim vremenom u kojem živimo i radimo. Uvjeren sam da možemo svojim radom namaknuti 200 tisuća kuna te da ćemo za taj iznos rasteretiti proračune klubova', kazao je Šupraha, koji se osvrnuo i na suradnju s krovnom kućom hrvatskog nogometa.

'Želimo biti partner HNS-u i pružamo im ruku suradnje. Smatramo kako bi i njima trebalo biti u interesu da surađuju s Hajdukom, Splitom i Splitsko-dalmatinskom županijom, a ne da se svako malo javljaju problemi i nesuglasice, koji nikome ne donose ništa dobroga', zaključio je novi predsjednik Šupraha.