PET PRIČA LIGE PRVAKA

Sumrak Engleza, uspon Nijemaca i muke po Allegriju

Bionic
Reading

Ovo će kolo ostati zapamćemo po pobjedama nominalnih autsajdera - Šahtara, Borussije i Ajaxa - protiv, barem na papiru, većih protivnika kakvi su Chelsea, Real Madrid i Manchester City

Sva tri njemačka predstavnika ostvarila su pobjede u 3. kolu Lige prvaka, dok su bogate engleske momčadi ponovno razočarale.

Moćne engleske momčadi Manchester City, Arsenal i Chelsea upisale su poraze, a Manchester United je kod kuće jedva nadigrao osrednju Bragu. Ovo je pet priča po kojima ćemo pamtiti 3. kolo Lige prvaka 2012.

Ovo će kolo ostati zapamćemo po pobjedama nominalnih autsajdera - Šahtara, Borussije i Ajaxa - protiv, barem na papiru, većih protivnika kakvi su Chelsea, Real Madrid i Manchester City.


Šahtar - Chelsea 2:1
Maestralni Šahtar

Lijepo je vidjeti 'male' kada tuku 'velike', manje važno gdje i kako. No je li uopće Šahtar više mali? Poručili su iz Donjecka kako prvaka Europe dočekuju kao favoriti, tako su se i postavili, a ostalo je povijest. Za Ukrajince - lijepa povijest! Ako išta, Chelsea može biti zadovoljan rezultatom, jer su mogli kasirati i puno više od dva gola.

U jakoj skupini, u kojoj igra i Juventus, Ukrajinci su prvi, a to više i nije toliko čudno. Srna i društvo djeluju zrelo, ekipa se gradi već godinama, imaju sjajnu atmosferu i stadion, dovoljno novca i velike ambicije. Obrana je iskusna i uigrana, vezni red fantastičan, a napad mlad, ambiciozan, svi 'grizu' i pokušavaju se dokazati na velikoj sceni! Put do cilja, dakle, sami krče.

Lille - Bayern 0:1
Francuzi daleko od vrha

Zanemarimo li PSG, koji je ipak igrao na najlakšem gostovanju u Ligi prvaka, Francuzima ovo natjecanje nikako ne leži. Jednostavno, muče se sa svim protivnicima, od najboljih su daleko svjetlosnu milju i još se jednom potvrdilo da je Ligue 1 ipak daleko od europskog vrha. Lille i Montpellier trpe isti tip problema, jer su tijekom ljeta ostali bez najboljih igrača, Edena Hazarda i Oliviera Girouda koji su preselili u engleski Premiership.

Iako je teško očekivati pobjedu protiv minhenskog Bayerna, Lille bi ipak morao bolje od tri poraza, jednako kao što bi aktualni francuski prvak Montpellier morao kod kuće odigrati puno bolje protiv grčkog Olympiakosa. Poraz 1:2 sigurno boli...

Milanove patnje

Nizozemci su već objavili da je Frank Rijkaard sve dogovorio s Milanom i da će uskoro preuzeti prvu momčad, no Allegri je i dalje tamo. Ruku na srce, malo je toga do trenera. Koliko je samo legendi do sada ponovilo da je ovo najgora momčad koja je ikada igrala u crveno-crnom dresu?

Sinoć su pali u Malagi, patnje se nastavljaju, a pitanje ostaje samo da li su Nizozemci u pravu. Čisto da znate, Voetbal International ne objavljuje spekulacije...

Ajax - Manchester City 3:1
Sunovrat Engleza

Na Twitteru su navijači Manchester Cityja i Arsenala raspravljali kome pripada titula 'shit of the day', a čini se kako je rezultat neodlučen, jer su i jedni i drugi igrali doista ispod svake razine. Dodavanje je strana riječ za mnoge u svijetloplavom dresu, a sebičnost i momčad ne idu u istu rečenicu. Arsenal je odrađivao svoj standardni posao, hrpu dodavanja u širinu bez da zapravo u ijednom trenutku ugroze gol protivnika.

I to nije sve. Chelsea je mogao stradati u Ukrajini, a United se tek provukao protiv Brage, nakon što su zaostajali 2:0 tijekom prvog poluvremena. Nije zgorega spomenuti kako svi engleski klubovi pokazuju kronične obrambene probleme, jer su kumulativno primili čak devet pogodaka.

Borussia Dortmund - Real Madrid 2:1
Dortmund na pravom putu

Entuzijastični trener Borussije Jurgen Klopp jučer je nakon utakmice djelovao oduševljeno, ali ne i iznenađeno. Sinoć je savršeno ukomponirana mlada momčad srušila na Signal Iduna Areni zvjezdanu ekipu madridskog Reala, predvođenu zvijezdama kakve su Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Iker Casillas…

Time su samo još jednom potvrdili kako njihova postignuća ne spadaju u kategoriju instant uspjeha, već su plod dugoročne strategije i rada. Tko zna, možda se i ovaj velikan vrati u igru za velike stvari...