ZA NE POVJEROVATI

Suluda nesreća kakva se ne pamti: Vettelu uništena i sljedeća utrka!?

01.10.2017 u 16:08

Bionic
Reading

Sebastian Vettel neće po dobrome pamtiti Veliku nagradu Malezije ove nedjelje, iako se probio sa zadnjeg mjesta na startu do četvrtog u cilju. Nesreća pak koju je doživio nakon prolaska ciljem mogla bi ga koštati kazne u kvalifikacijama za sljedeću utrku u Japanu...

Ferrari je u posljednja dva tjedna svoj najveći neprijatelj. Nakon nepotrebnog sudara na startu utrke u Singapuru koji je dotukao Vettela i Raikkonena, ovog vikenda na stazi Sepang otkazali su motori kod oba vozača talijanske momčadi pa se prednost Lewisa Hamiltona još povećala u ukupnom poretku, ni krivom ni dužnom.

  • +15
Formula 1, VN Malezije Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Edgar Su

Za razliku od Kimija koji nije niti startao ove nedjelje, Vettel se sa zadnjeg mjesta uspio probiti do četvrtog u cilju, što nije loš rezultat, ali je s obzirom na zaostatak za britanskim rivalom i odličnu formu bolida nedovoljno dobar.

Sebastianu je nakon dvije staze na kojima je imao na rasplaganju najbrži bolid zaostatak porastao s tri boda na 34, a moglo bi u Japanu sljedećeg vikenda biti još i gore.

Naime, svoj nastup u Maleziji završio je bizarnim sudarom s Lanceom Strollom već nakon prolaska ciljem, u kojem mu je znatno oštećen bolid i pitanje je može li se spasiti mjenjačka kutija. Ako je oštećena i treba ju promijeniti, čeka ga kazna pet pozicija unazad na startu u Suzuki, što bi bio novi poklon za Hamiltona i vjerojatno konačni poraz Ferrarija ove sezone.

'Ne znam što će biti s mjenjačkom kutijom, treba vidjeti. Krivica nije moja. Dao sam Lanceu dovoljno prostora, ali on nije gledao,' tvrdi Sebastian Vettel, dok mladi Kanađanin također odbija priznati krivicu, a suci na stazi presudili su da su obojica podjednako zaslužni za ovu blamažu.

U svakom slučaju, gafovi Ferrarija i Vettela jako su skupi i vjerojatno će ih koštati naslova prvaka...