vn malezije

Druga pobjeda Nizozemca; kakav peh Ferrarijevih vozača

01.10.2017 u 10:42

Bionic
Reading

Pobjednik utrke Formule 1 za VN Malezije je Nizozemac Max Verstappen, vozač Red Bull Racinga, a ovo mu je druga pobjeda u karijeri. Drugi je kroz cilj prošao Hamilton, a uspjeh Red Bulla uljepšao je trećim mjestom Daniel Ricciardo

Loš vikend u Maleziji imajli su vozači Ferrarija. Prvo je u kvalifikacijama zbog kvara motora Sebastian Vettel morao odustati odnosno sa zadnjeg mjesta krenuti u utrku, a potom je samo koju minutu uoči starta utrke, nastup otkazao i drugi vozač Ferrarija, Kimi Raikkonen.

Naime, prema informacijama koje su se pojavile, mehaničari su Raikkonenov bolid odgurali u boks zbog problema sa turbopunjačem.

  • +15
Formula 1, VN Malezije Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Edgar Su

Vozač Ferrarija je tako neslavno završio svoju utrku za Veliku nagradu Malezije, a bio je jedan od glavnih favorita, međutim očigledno kako nije imao sreće.

Vrhunac pehova bio je zadnji krug kada je Stroll naletio na Vettelov bolid, zbog čega je Nijemac do boxa stigao na tuđem bolidu. Prije toga ipak nešto ljepše vijesti za Vettela, koji se uspio - unatoč startu iz zadnje linije - probiti do četvrtog mjesta.

Inače, s najbolje startne pozicije u utrku je krenuo Lewis Hamilton, no taj plasaman nije uspio sačuvati već ga je pretekao Max Verstappen, kojem je to druga pobjeda u karijeri.

Sljedeća trka vozi se 8. listopada za Veliku nagradu Japana, dok VN Malezije, koja se vozi od 1999. godine, u novoj sezoni neće biti u F1 kalendaru. 

U ukupnom poretku Hamilton ima 281 bod, dok na drugom mjestu Vettel ima 247 bodova...