RED BULL POGRIJEŠIO

'Sukob Vettela i Webbera ponovo će buknuti ove sezone!'

06.05.2013 u 11:09

Bionic
Reading

Bivši F1 vozač John Watson smatra da Red Bull nije na pravi način riješio kontroverznu situaciju na Velikoj nagradi Malezije i da će se to momčadi vratiti još ove sezone

Podsjetimo, nakon što je Vettel odbio naredbu iz boksa o nenapadanju Webbera u završnici utrke na stazi Sepang i tako stigao do pobjede, uslijedile su dvije utrke u kojima se Nijemac borio na samom vrhu, dok je Australac bio nisko u poretku, pa nismo vidjeli nove timske duele 'crvenih bikova'. Još je nepoznato kako će se Webber ponašati kad dođe do njih, ali nakon što se trostruki F1 prvak odbio ispričati i čak priznao da je to bio dio njegove osvete, možemo očekivati svašta.

'Cijeli taj slučaj Malezija uguran je pod tepih. Ne znam koliko dugo još može biti tamo. Vjerujem da ćemo vidjeti pobunu na utrkama kasnije ove godine,' izjavio je bivši F1 vozač iz osamdesetih godina, John Watson za BBC.

'Bit će situacija kad će Vettel i Webber voditi. Koji će autoritet tada imati momčad da bi kontrolirala jednog ili oba svoja vozača? Webber će vjerojatno pomisliti: tad sam napravio pravu stvar, nisu mi dopustili da pobijedim i sad se borim s vozačem koji ne prihvaća naredbe ekipe i za to ne dobiva kaznu, zašto bih ja prihvatio naredbe?,' kaže 66-godišnji Britanac i zaključuje:

'Ekipa je pokazala veliku slabost kad nije kaznila svojeg prvog vozača. Dapače, dopustili su mu da pregazi autoritet svojeg ravnatelja. Otvorili su Pandorinu kutiju. Tko može kontrolirati Vettela nakon ovog?'