NOVI SKANDAL

Sukob Hrvatskog golf saveza i HOO-a

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 06.09.2010 14:59
  • Objavljeno 06.09.2010 u 12:01
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Moguće isključenje Hrvatskog golf saveza iz Hrvatskog olimpijskog odbora, koje bi se trebalo dogoditi na Skupštini HOO-a u utorak, bila je glavna tema konferencije za novinare Hrvatskog golf saveza održane u njegovom sjedištu u zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade

'Hrvatski golf savez ne može biti isključen iz članstva HOO-a iz više razloga od kojih su najvažniji da uopće ne postoje pravila postupka utvrđivanja povreda i izricanja mjera i sankcija članicama HOO-a po kojima bi trebalo postupati. Iako donošenje tih pravila nalaže Statut HOO-a, koji je donesen prije gotovo četiri godine, ista još nisu donijeta. Isključenjem bi se grubo prekršila i Olimpijska povelja koja nalaže da nacionalni savezi olimpijskih sportova priznati od strane matičnih međunarodnih federacija moraju biti udruženi i priznati u nacionalnim olimpijskim odborima', kazao je predsjednik Uprave Hrvatskog golf saveza Dino Klisović.

Prvi čovjek Hrvatskog golf saveza iznio je niz argumenta i dokaza koji, po njegovim riječima, obaraju veliku većinu navoda kojima Vijeće HOO-a obrazlaže predloženo isključenje.

Klisović je kazao kako se Savez želi isključiti iz HOO-a kako bi se neosnovano otvorio prostor za primanje jedne privatne golf udruge, iako je Hrvatski golf savez jedina udruga u Hrvatskoj registrirana kao nacionalni golf savez. Posebno je naglasio da, protivno aktima HOO-a, Hrvatski golf savez uopće nije pozvan na sutrašnju sjednicu Skupštine, a kazao je i da postoje naznake da će službenom predstavniku Saveza sutra i fizički biti onemogućeno da dođe na Skupštinu i sudjeluje u njezinom radu.

'Kako i Statut HOO-a i Poslovnik o radu Skupštine HOO-a jamče svakom punopravnom članu HOO-a sudjelovanje u radu Skupštine kao njegovog najvišeg tijela moguće sprečavanje u tome značilo bi ukidanje slobode govora i prava na drugačije mišljenje', kazao je Klisović.

Izrazio je žaljenje što na konferenciji za novinare nije bilo više govora o predstojećim pripremama golf reprezentacije Hrvatske koja bi u listopadu pod vodstvom izbornika Božidara Ivačića trebala nastupiti na Svjetskom ekipnom prvenstvu u Buenos Airesu. No, taj nastup je sada došao u pitanje zbog toga što HOO već dvije godine ne uplaćuje nikakva sredstva na račun Hrvatskog golf saveza.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi