FAVBET NOVI SPONZOR HNS-A

Šuker otvoreno o klađenju te čime nije zadovoljan; dotakao se i kazne HNS-u

31.05.2016 u 14:06

Bionic
Reading

Uoči završne faze priprema za Euro, koji se od 10. lipnja do 10. srpnja igra u Francuskoj, Hrvatski nogometni savez dobio je još jednog sponzora. Riječ je o tvrtki Favbet koja se između ostalog bavi on-line klađenjem

Kao što je i najavljeno na potpisivanju novog sponzorskog ugovora između HNS-a i Favbeta prisutan je bio i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

'Volio bih se kladiti da mogu i kao što sam to sam činio nekad, ali znate da je to nama nogometnim dužnosnicima zabranjeno i da je Europol uvijek iza nas', odgovorio je na predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker na novinarsko pitanje bi li stavio novac da će Hrvatska igrati u finalu Eura u Francuskoj.

Šuker je, podsjetimo, svojedobno zbog afere s klađenjem u Njemačkoj i vezom s braćom Šapina, punio naslovnice kako domaćih tako i inozemnih medija. Međutim, danas bježi od klađenja i o tim danima u Njemačkoj ne želi govoriti…

'Danas sam za pizzu i pivo s prijateljima i gledanje utakmica Reala i Barcelone', kazao je Šuker pri potpisivanju 4-godišnjeg sponzorskog ugovora između HNS-a i Favbeta, lanca on-line kladionica iz kojeg stoji ukrajinski i ruski kapital.

O vrijednosti ugovora Šuker, ali ni prvi čovjek Favbeta Andrii Matiukha, jedan od osnivača tvrtke, nisu željeli govoriti budući da je riječ o, kako su rekli, poslovnoj tajni.

'Hrvatska reprezentacija je prepoznata u Europi u svijetu. Hrvati vole nogomet i sve povezano s nogometom. Ponosni smo zbog ove suradnje i nadam se uspjehu na obje strane', kazao je Matiukha.

Dodajmo još kako se prvi čovjek HNS-a požalio da sport, a samim tim i nogomet, od klađenja u Hrvatskoj dobivaju premalo.

'Od kladioničarskog ludila u Hrvatskoj se godišnje zavrti oko milijardu kuna, a ja nikako nisam zadovoljan koliko se od toga vrati sportu', požalio se Šuker.

'Kazna je drastična, a nakon što dobijemo izvješće i vidimo zašto smo kažnjeni, žalit ćemo se. Vi novinari st previše pozornosti posvetili onima koji su kaznu izazvali', rekao je Šuker, još jednom naglasivši kako FIFA i UEFA imaju nultu stopu tolerancije na sve oblike diskriminacije i netrpeljivosti.

Za kraj je zamoljen da prokomentira prisustvo Joea Šimunića u stožeru reprezentacije jer je poznato kako je kao igrač kažnjen zbog uzvika 'Za dom'.

'Na to pitanje ne bih danas odgovarao. O tome mogu nešto reći nakon utakmice u Rijeci (subota, 4.6. op.a.a)', dodao je Šuker.