BRAZIL ILI DEBAKL?

Šuker i Kovač izvlače zadnjeg aduta uoči uzvrata

16.11.2013 u 21:56

Bionic
Reading

U utorak će na Maksimiru nogometaši Hrvatske i Islanda odlučiti tko će idućeg ljeta igrati na SP-u u Brazilu. Island je na svom travnjaku i s igračem manje sačuvao 0:0, i u Zagreb ne dolazi bez svoje računice. Nema niti razloga

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač pozvao je danas navijače da ispune maksimirski stadion u utorak na uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija za SP 2014. protiv Islanda

'Vjerujem da ćemo otići na SP u Brazil, ali sada nam treba pomoć hrvatskih navijača, puni stadion i podrška od prve minute,' rekao je Niko Kovač po povratku hrvatske reprezentacije u Zagreb nakon što su sinoć na Islandu odigrali 0-0, iako su gotovo cijelo drugo poluvrijeme imali igrača više jer je u 51. minuti isključen Olafur Skulason.

Kapetan Darijo Srna i predsjednik HNS-a Davor Šuker također su pozvali navijače da ispune Maksimir. 'Znamo da navijači s pravom očekuju više i zato nam treba njihova podrška svih 90 minuta i puni stadion,' rekao je Šuker.

Jedini puta u mandatu Igora Štimca Maksimir je bio pun protiv Srba. I dobro je prošlo...


Iako je po povratku s Islanda bio predviđen lakši trening, izbornik Kovač je odustao od toga, te će igrači u hotel Aristos u Buzinu obaviti razgibavanje.

Niko Kovač je ponovio da ih Island ničime nije iznenadio, te da je njihova igra bila jednaka i dok su bili kompletni, i kad su imali igrača manje.

'Naša igra u defenzivi je bila dobra, brzo smo reagirali kad bi izgubili loptu. No, kad je u pitanju tranzicija iz obrane u napad, to nije bilo dobro i nisam zadovoljan. Imamo još dva dana da sve posložimo,' rekao je Kovač.