igrat će se na otoku

Šuker dogovorio spektakularnu 'generalku'; za SP se pripremamo protiv najboljih na svijetu?!

28.12.2017 u 13:17

Bionic
Reading

Predsjednik HNS-a Davor Šuker čini sve kako bi Zlatku Daliću i njegovim izabranicima uoči nastupa na SP-u u Rusiji osigurao što jače pripremne utakmice. Reprezentacija će tako u SAD-u prvo igrati protiv Meksika i Perua, a za sam kraj priprema očekuje nas pravi spektakl, utakmica s Brazilom...

Hrvatska nogometna reprezentacija posljednjih se godina baš i ne može pohvaliti da je igrala neke jake prijateljske/pripremne utakmice. Do sada su čelnici HNS-a predvođeni Davorom Šukerom mahom birali nogometne 'patuljke', reprezentacije poput Moldavije, San Marina, Izraela, Malija, Lihtenštajna, Južne Koreje... Istina, bilo je tu i sraz s Argentinom i Portugalom (još 2013. godine!), no za 'nabijanje samopouzdanja' ipak smo koristili utakmice s medijski apsolutno nezanimljivim protivnicima.

Čini se kako je takvoj praksi napokon došao kraj, Šuker si je dao truda pa će se naši nogometaši za SP u Rusiji prvo pripremati protiv Meksika i Perua na mini-turneji u SAD-u, a uoči samog puta za Rusiju trebali bi odigrati i jednu spektakularnu utakmicu.

Tako Novi list doznaje da bi Hrvatska krajem svibnja ili početkom lipnja sljedeće godine trebala igrati pripremnu utakmicu s - Brazilom! Pregovori su navodno u završnoj fazi, Brazilci su pristali, ostalo je samo utanačiti datum odigravanja i mjesto. U najužem izboru za ovu spektakularnu utakmicu navodno su ostali Chelseajev stadion Stamford Bridge i Liverpoolom Anfield! London ili Liverpool, svejedno, jer hrvatski će nogometaši napokon imati dostojnog protivnika koji nam je ostao dužan još sa SP-a 2014. u Brazilu.

  • +20
SP, skupina A: Brazil - Hrvatska Izvor: Screenshot / Autor: tportal

Do sada smo s Brazilcima igrali tri puta - 2005. godine prijateljsku smo utakmicu odigrali na Poljudu, završilo je miroljubivo, 1:1. Tada su Brazilci stigli u najjačem sastavu s Ronaldom (originalnim!), Adrianom, Didom na golu, Robertom Carlosom, Kakom, Ze Robertom, Robinhom, Juninhom... Za Hrvatsku je tada zabio Niko Kranjčar, a za Brazil Ricardinho.

Autor: youtube

Sljedeći smo se put s Brazilom susreli na SP-u 2006. godine. Tada smo izgubili 1:0, zabio nam je Kaka, a Brazil je i tada bio u najjačem sastavu s Ronaldinhom, Cafuom, Ronaldom, Robertom Carlosom, Adrianom...

Autor: youtube

Posljednji sraz Hrvatske i Brazila bio je na SP-u 2014. u Brazilu, na otvaranju Mundijala u Sao Paolu. I tada je Brazil slavio, bilo je 3:1, ali uz pomoć 'nepristranog' japanskog suca Nishimure koji je činio sve kako bi domaćine 'pogurao' da pobjedom krenu u natjecanje. Dva nam je gola zabio Neymar (jedan iz penala) te Oscar, a auto-golom nas je 'počastio' Marcelo.

Autor: youtube

Ovo bi bila sjajna prilika da im uzvratimo, pa makar i u pripremnoj utakmici. Idealno za podizanje samopouzdanja uoči SP-a!