FIFA_SP_2018.svg

kratko i jasno

Suigrač bez dlake na jeziku poručio Lovrenu: Želim ti da ispadneš sa Svjetskog prvenstva!

Bionic
Reading

Dan uoči polufinalne utakmice između Engleske i Hrvatske, koja se igra u srijedu (20 sati) na moskovskom Lužnjikiju, pred novinare, i to njih barem 500-tinjak stigao je veznjak Liverpoola Jordan Henderson koji je poslao zanimljivu poruku Dejanu Lovrenu...

Veznjak Liverpoola i suigrač našeg Dejana Lovrena, Jordan Henderson stigao je pred novinare. Zajedno su nedavno igrali finale Lige prvaka, ali i izgubili od Reala, te morali su čestitati Modriću i 'kraljevima' na novom naslovu.

  • +38
SP u nogometu, četvrtfinale: Rusija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Koliko razmišljate o tome da je Engleska 1966. osvojila naslov, i da sada imate veliku prigodu ponoviti taj uspjeh?

'Fokusiramo se na ono što želimo, želimo nastaviti ići dalje, idemo utakmicu po utakmicu, nastavit ćemo s tim pristupom. Moramo obaviti na terenu što želimo, a to znači pobijediti. Puno toga korisnog moramo i možemo iskorisiti iz 1966. godine, ali nema nas puno koji su rođeni tih dana i koji se sjećaju tih uspjeha. A ja sam prvi koji tada nisam ni rođen', uz veliki smijeh u press-centru odgovorio je Henderson.

Hrvatska ima neke od najboljih veznjaka na svijetu, Modrića iz Reala i Rakitića iz Barcelone. Igrali se protiv njih? Koji je plan i kako ih zaustaviti?

'Ne mogu vam otkriti naš plan. Igrači koje ste spomenuli su fantastični, igraju jedni za druge. Igrao sam protiv Luke Modrića nekoliko puta, možda je i najbolji protiv kojeg sam igrao. Nadam se da u toj utakmici neće biti u formi i pokušat ćemo ga ušutktati. Ali nije samo on opasnost'.

Znate li da Engleska, kada vi igrate, 30 utakmica nije izgubila. Koliko ste ponosni na to?

'Iskreno, ne pridajem previše pažnje tome, jer mi pobjeđujemo kao momčad. Dakako, želimo pobijediti kao momčad, ali nema to veze s pojednicem ili igračem, već s onim što radimo na treningu i terenu. Namučili smo se da dođemo do ovdje. Pomažu nam i oni koji nisu ovdje. Najbitnije je da nastavimo pobjeđivati'.

  • +9
SP 2018., četvrtfinale: Švedska - Engleska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kako doživljavate pjesmu 'Nogomet se vraća kući'?

'To je poseban osjećaj, znajući da navijači u Rusiji i Engelskoj uživaju u našim pobjedama. To nas nadahnjuje da ujedinimo naciju i nadam se da će se nacija ponositi nama'.

Puno toga se promijenilo unutar FA-a nakon od poraza protiv Hrvatske prije 11 godina. Mlađe kategorije osvajaju naslove.

'Ja sam gledao mlađe kategorije na turnirma. Imamo fantastične igrače koji napreduju i jako puno toga su postigli te da će nastaviti učiti. Također i da će kao seniori se uspjeti probiti. Naša budućnost je sjajna. Kadar je već sada dosta mlad. Iskusniji daju podršku mlađima. I nadam se da ćemo uspjeti osvojiti koji trofej u tom procesu'.

Koja je bila najvažnija promjena od dolaska Garteha Southgatea?

'Ja mislim da je najveća stvar koju je uveo - identitet, stil igre, momčadski stil, kako želimo igrati. Odmah smo se našli na istoj valnoj dužini i to je najvažnija stvar koju je unio. On je to sa svojim suradnicimam prenio na teren, zbližili smo se i upoznao nas je još bolje a to prijateljstvo je ključno u velikim utakmicama. I to je najvažnije. Sad smo nagrađeni zbog tog jedinstva. Stigli smo do polufinala, ali želimo u finale'.

Kako ćete preći Dejana Lovrena? Hoćete li dati koji savjet Harryju Kaneu?

'Reći ću Kaneu kako ga može proći. Lovren je fanatastičan, puno su ga kritizirali, ali zadnjih šest mjeseci je igrao jako dobro. Za mene on ima sve što treba umati, jak u zraku, dobar na lopti, u zraku, može i u napadu. On je sjajna osoba i lik, zabavan je, ali je i u polufinalu SP-a no nadam se da njegovo putovanje sutra prestaje. Želim mu sve najbolje, ali želim mu sutra rastanak od SP-a'.

Mnogi žele gledati utakmice uživo. Jesu li vas gnjavili za ulaznice?

'Nismo nikome davali ulaznice. Ja sam se koncentrirao samo na treninge i utakmice. Svi su tome posvećeni. Siguran sam da će svi ti naši bliski gledati utakmicu na TV-u i da će nam i na taj način davati podršku. Moja obitelj je ovdje, ali nisam nikoga posebno pozivao i dovodio'.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal