ZASAD MOŽE BITI MIRAN

Suđenje Terryju zbog rasizma tek nakon Eura

01.02.2012 u 17:38

Bionic
Reading

Veliki skandal potresa engleski nogomet. Naime, sprema se suđenje kapetanu engleske reprezentacije Johnu Terryju koji je optužen da je rasistički vrijeđao braniča QPR-a Antona Ferdinanda. Saslušanje je obavljeno, a suđenje će započeti nakon Europskog prvenstva

Suđenje kapetanu engleske nogometne reprezentacije Johnu Terryju zbog navodnog rasističkog vrijeđanja braniča QPR-a Antona Ferdinanda održat će se nakon Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini ove godine.

Podsjetimo, Terry se u srijedu nije pojavio na saslušanju pred sudom u Londonu, ali se putem odvjetnika Georgea Carter-Stephensona izjasnio da nije kriv. Sudac Howard Riddle je na kraju saslušanja odredio da će proces početi 9. srpnja, dakle nakon završetka Eura. Kao glavni je razlog naveo nemogućnost Chelseajevih igrača da se pojave na sudu kao svjedoci sve dok im ne završi sezona.

Podsjetimo, Chelseajev kapetan je optužen da je tijekom listopadskog dvoboja protiv QPR-a rasistički vrijeđao Ferdinanda. Optužnica je podignuta na temelju video-snimke i svjedočenja jednog gledatelja.

Ukoliko bude proglašen krivim, Terryja čeka kazna od najviše 2500 funti, ali velika je vjerojatnost da će u tom slučaju ostati bez brojnih unosnih sponzorskih ugovora.