cro cop se vraća

Sudar legendi; Mirko Filipović protiv borca koji je pobijedio legendarnog Fjodora

31.12.2017 u 09:35

Bionic
Reading

Mirko Cro Cop Filipović (43) danas se vraća u ring točno godinu dana nakon što je osvojio Rizinov Grand Prix. Najavio je tada umirovljenje, operirao koljeno i oporavljao se od ozljeda... Sada je na rasporedu sudar legendi, u ringu će mu se suprotstaviti Japanac Tsuyoshi Kohsaka (47), jedan od malobrojnih boraca koji su uspjeli pobijediti Fjodora Jemjeljanenka

Svi su očekivali kako će se Cro Cop umiroviti, 43. godina je na leđima, tijelo je nakon više od dva desetljeća konstantnih treninga i borbi u ringovima diljem svijeta 'zapamtilo' previše udaraca. Iako, Mirko Filipović ih je zadao puno više. Puno, puno više... I to onih fatalnih, kojima je slao svoje protivnike 'na spavanje'.

No, izazova nikad dosta, uspio se u proteklih godinu dana oporaviti, koljeno je ponovno čvrsto i dovoljno 'pokrpano' da izdrži još nekoliko borbi. A i obećao je 'svojim' Japancima da će se oprostiti u 'zemlji izlazećeg sunca', tamo gdje je i ostvario najveće uspjehe u prebogatoj i preuspješnoj karijeri.

Za povratak u ring (nedjelja, 31. prosinca, oko 11.30 sati) 'izabrao' je Cro Cop veterana sebi ravnog. Tsuyoshi Kohsaka (47) možda i nije bio u samom vrhu borilačkih sportova, no ostaje zapisano kako je još tamo 2000. godine tehničkim nokautom pobijedio nedodirljivog Fjodora Jemjeljanenka! Japanac je tada već u 17 sekundi borbe raskrvario glavu legendarnom Rusu i suci su prekinuli borbu... I tako je Kohsaka jedan od samo pet boraca koji su uspjeli 'srediti' Fjodora.

Najbolje od Cro Copa

Ovo će biti sudar veterana, Kohsaka je četiri godine stariji, a službeno je vaganje pokazalo kako je Cro Cop osam kilograma teži. Mirko ima 110.2 kilograma, a Japanac 101.7 kg. Obojica su unutar težinskog ograničenja od 120 kilograma za ovaj revijalan susret. Cro Cop je i osam centimetara viši od svog protivnika (188 centimetara 'protiv' Japančevih 180), a treba napomenuti kako ovo nije borba za trofej ili neki od pojasa. No, ne očekujte 'revijalku', ni Mirko ni Kohsaka nisu 'glumci'. Svoje su karijere izgradili na krvavom radu, poštenim borbama, pa će i ova biti jedna od takvih.

'Oduvijek mi je bila želja boriti se s Cro Copom, no nikad dosad nisam bio u poziciji da tražim takvu borbu. Sad mi se pružila prilika i sretan sam zbog toga', rekao je Kosaka koji je izuzetno motiviran. Slično kao i Mirko koji je na kraju bio iskren i priznao:

'Ne mogu bez borbi, a i dobro me plaćaju!'

  • +16
Mirko Cro Cop Filipović Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Pošteno, nema tu previše muljanja. U Japanu je Cro Cop, kao uostalom i u cijeloj svojoj karijeri, daleko veća zvijezda od Kosake. Ipak je svoje najveće uspjehe proslavljao u Tokiju i okolici...

'Sretan sam što sam bez ozljeda i zdraviji nego ikad prije. Osjećam se mentalno i fizički snažno', kazao je Mirko uoči borbe, a Kohsaka nije skrivao respekt prema našem borcu:

'Dat ću sve što imam, a ako to znači da moram puzati da udarim Mirka, tako će i biti. Prije više od deset godina kada su Fujita i Yoshida izgubili od Mirka, dobio sam potrebu da se borim s Mirkom. Želio sam postati prvi japanski borac koji će ga pobijediti...'

Nekako je dojam da će Kohsaka na kraju ring napustiti kao što je i najavio, na koljenima, puzajući. I sve svjetske kladionice su na strani Cro Copa, njegova je pobjeda za njih 'zicer', Japancu daju minimalne šanse...