iskreno o svemu

Bruno Petković uoči utakmice s Betisom poslao jasnu poruku: Nisam kao Ronaldo...

21.02.2024 u 09:43

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u četvrtak od 18.45 sati (Arenasport 1) na Maksimiru protiv Real Betisa igraju uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Konferencijske lige. Dinamo je u Sevilli slavio 1:0, a jedni je gol zabio Bruno Petković iz penala

Dinamo je uoči uzvratne utakmice doigravanja za osminu finala Konferencijske lige objavio video u kojemu glavna zvijezda Bruno Petković govori o svojoj ulozi u momčadi te o svom najdražem hobiju - šahu.

'Igrao sam šah kad sam bio dijete s tatom i bratom. Igram brzopotezni, po minutu ili dvije, kad sam u nekoj pauzi ili karanteni, negdje na putu. Volim se zabavljati. Kao što netko drugi igra neke igrice na mobitelu, ja igram šah. Igram amaterski, nisam ni blizu dobar igrač. Ali ponekad ga volim igrati', otkriva Petković, koji je u Konferencijskoj ligi zabio pet golova ove sezone:

  • +32
Betis - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Priprema je manje-više 90 posto svega u šahu, a onih 10 posto odvaja najbolje koji imaju kreaciju i ideju. Tip sam koji uvijek pokušava razmišljati izvan okvira. Mislim da sam po tome dosta atipičan. Pokušavam naći rješenje za bilo koju situaciju, kako u životu, tako i na terenu', kaže Petković te se koji dotakao i 'originalnog', brazilskog Ronalda:

'Ronaldo je sigurno bio najbolji napadač. Lakoća igranja zaintrigira svako dijete koje gleda videa i utakmice, koje sanja postati nogometaš. Sigurno je utjecao i na mene kao dijete, ali ne bih rekao da sam radio iste stvari. Nisam tip koji će samo stajati u šesnaestercu i zabijati. Ali sam tip koji će pomoći momčadi asistencijama, dodavanjima, duelima, skok igrom i svime ostalom što ova igra nosi.'