Vikend Vatrenih by psk

Subašić otkrio što je pomislio prije penala na SP-u; dotakao se Hajduka te za čime žali

21.03.2024 u 11:52

Bionic
Reading

Danijel Subašić u velikom intervjuu za emisiju 'Vikend Vatrenih powered by PSK' najviše je govorio o igračkoj karijeri, ali dotakao se i svog sadašnjeg posla

Danijel Subašić, kao član stručnog stožera izbornika Zlatka Dalića, bio je gost u emisiji 'Vikend Vatrenih powered by PSK'.

Govorio je o svojim počecima na klupi, nasmijao se na izjavu Vedrana Ćorluke o 'njegovoj ukočenosti', a dotakao se i incidenta koji je u Turskoj doživio Dominik Livaković, prisjetivši se sličnih trenutaka iz svojih igračkih dana.

Naravno, posebna tema razgovora bilo je Svjetsko prvenstvo Rusiji 2018. godine, na kojem je Hrvatska stigla do finala, a jedan od najzaslužnijih za to svakako je Subašić te se proslavio obranom penala. Svi još danas pamte dramatičnu utakmicu protiv Danske u kojoj je upravo Zadranin bio heroj hrvatskog prolaska u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

U ruletu penala Subašić je obranio čak tri danska pokušaja te je tako odveo Hrvatsku u četvrtfinale, u kojem je čekao domaćin Rusija. Malo je poznato to da je s te tri obrane izjednačio rekord svjetskih prvenstava koji je prije njega držao Portugalac Ricardo.

>> Sve o temi Vikend Vatrenih by PSK pročitajte OVDJE

'Došli smo na mala vrata jer 20 godina nismo dobili nikoga na Svjetskom prvenstvu. Pa smo dobili Nigeriju 2:0, pa smo razmontirali Argentinu 3:0 i odigrali vrhunsku utakmicu. Onda imaš treću utakmicu, Island, opušteniji smo, ali bilo je dobro… Dečki koji su ušli s klupe bili su na vrhunskom nivou', kazao je Subašić između ostalog za MAXSport, dodavši:

Danijel Subašić o SP-u i penalima protiv Danske Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport

'Onda dolazi ta Danska, kada se za vrijeme ručka nije čulo nitko da lupa po pijatu. Bila je nervoza… Primiš gol u prvoj minuti, bacio je loptu iz parkinga... Ali brzo smo se vratili. Bili smo puno bolji nego oni.'

Otkrio je i kako se opušta prije takvih velikih i važnih utakmica…

'Sjećam se da sam se prije utakmice u sobi opuštao uz neke pisme Thompsona i sjećam se da je Čarli (Ćorluka) ušao u sobu i rekao mi: 'Pa nije ovo koncert Thompsona!' Onda smo otišli na utakmicu i dogodilo se što se dogodilo. Ti penali mi ostaju za cijeli život! A dan prije smo na treningu pucali penale i malo je reći da sam ih deset obranio. I sutradan se prije tih penala pozdravljam sa sucem, sa Schmeichelom (Kasper, op.a.) i idem na gol. A ja se molim: 'Samo jedan obrani da ne kažu da sam trening golman!' I, hvala bogu, obranio sam ih tri!'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Danijel Subašić o Hajduku i za čime žali Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport

U razgovoru je rekao da je ispunio baš sve svoje nogometne snove, a onda je zastao i rekao:

'Želio sam osvojiti naslov prvaka s Hajdukom, ali nisam ispio. Dvije godine zaredom Kup je nekom utješna nagrada, ali meni nije! Ok, nije ni to lako osvojiti i ta dva zadnja Kupa bila su nakon dugo vremena, ali hvala dragom Bogu - završilo se super. Što reći? Ta zadnja utakmica protiv Šibenika bila je vrhunska, pa izlazak iz igre u 24. minuti… Nemam riječi….', prisjetio se Subašić, kojem je bilo teško zadržati emocije. Ti dani u Hajduku ostat će mu zauvijek u uspomeni i taj dan kad je sa suzama u očima otišao u igračku mirovinu.

CIJELU EMISIJU VIKEND VATRENIH POWERED BY PSK pogledajte u prilogu:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport