PREBLAGA KAZNA

Suarezu za incident prvenstva tek utakmica kazne

03.07.2010 u 19:21

Bionic
Reading

Urugvajski napadač Luis Suarez, koji je postao nacionalni heroj nakon što je u zadnjoj minuti produžetka u utakmici s Ganom rukama zaustavio siguran zgoditak, dobio je samo jednu utakmicu neigranja zbog crvenog kartona, odlučila je FIFA

Mada se za Suareza očekivala teža kazna, on neće igrati u polufinalu protiv Nizozemske, ali će odigrati zadnju utakmicu u finalu ili za treće mjesto, ovisno o ishodu te utakmice.

Bez obzira na to kako interpretirali potez urugvajskog reprezentativca, ostaje činjenica da je to prevara prvenstva. Lopta Suareza nije pogodila, već je on namjerno išao rukama braniti pogodak, što spada u domenu nesportske igre i povrede pravila.

I ovog puta se Fifa, kao i mnogo puta dosad, odlučila ići manjim otporom te Urugvajca kazniti samo s jednom utakmicom neigranja, iako, po svemu, on zaslužuje veću kaznu. Ali, to su Fifina pravila igre. Nakon silnih grešaka sudaca koje Fifa uporno brani, sada su se poskliznuli i na ovom terenu.

Urugvajci Suarezov potez nazivaju 'Božjom rukom' jer je iz kaznenog udarca Gyan pogodio gredu, a Južnoamerikanci su potom prošli boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Odbojka Luisa Suareza