HEROJ ILI PREVARANT

Suarezova ruka će postati kultna kao i Diegova

03.07.2010 u 11:13

Bionic
Reading

Urugvaj se dočepao polufinala nakon što je u triler završnici Gana uspjela promašiti jedanaesterac. Vjerojatno će se još dugo govoriti o ruci Luisa Suareza koja je praktički donijela prolaz Urugvajcima, a definitivno će se u Južnoj Americi slavili kao i famozna 'Božja ruka' Diega Maradone

Urugvajski izbornik Oscar Tabarez odbacio je ocjene da je njegova momčad prevarom izbacila Ganu u četvrtfinalu SP u Južnoj Africi.

'Kazati da smo prevarom došli do pobjede nije fer, i ne volim tu riječ. Suarez je postupio instiktivno, pa nije valjda da je on znao da će Gana promašiti kazneni udarac. Za svoj potez on je kažnjen', izjavio je Tabarez.

Izbornik Gane Milovan Rajevac također je odbio kriviti Suareza. 'Ne znam što bih rekao Suarezu. Imali smo kazneni udarac u zadnjoj minuti, ali danas nismo imali sreće. Ponosan sam na svoje igrače i to što je Gana po prvi puta došla do četvrtfinala SP-a', kazao je Rajevac.

Suarez je pred kraj produžetaka igranjem rukom na gol-crti spasio siguran pogodak kojim bi Gana povela 2-1. Suarez je dobio crveni karton, a Gana priliku da iz kaznenog udarca ipak osigura odlazak u polufinale, ali Asamoah Gyan nije iskoristio najstrožu kaznu, pogodivši vratnicu. Nakon toga uslijedilo je izvođenje 11-eraca, a Urugvaj je bio uspješniji sa 4-2.

Napadač Urugvaja Luis Suarez, čije je igranje rukom pomoglo njegovoj reprezentaciji da se plasira u polufinale SP u Južnoj Africi, usporedio je taj potez sa legendarnom 'Božjom rukom' Diega Maradone protiv Engleske na SP 1986.

'U prvom trenu bio sam žalostan, jer nitko ne želi biti isključen, ali nisam imao drugog izbora. No, na kraju isplatilo se zaraditi isključenje na ovaj način. Mučili smo se do kraja, ali sada i ja imam 'Božju ruku' ', kazao je Suarez.