ZOI u PEKINGU

Olimpijski slalom; Strloz vodeći nakon prve vožnje, Hrvati vrlo dobri - Kolega 18. Zubčić 21., Vidović 26.

16.02.2022 u 06:52

Bionic
Reading

Austrijanac Johannes Strolz vodeći je nakon prve vožnje slaloma na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, dok je od trojice hrvatskih predstavnika najbolji rezultat ostvario Samuel Kolega koji zauzima 18. poziciju sa 1.62 sekunde zaostatka

Strolz je zanimljivu i raznoliku stazu koju je postavio upravo austrijski trener Marco Pfeiffer svladao za 53.92 sekundi, dvije stotinke brže od drugog Norvežanina Henrika Kristoffersena, osnosno šest stotinki od trećeplasiranog, aktualnog svjetskog prvaka u slalomu, još jednog Norvežanina Sebastiana Foss-Solevaaga.

Strolz (29) uživa u najboljem razdoblju u karijeri, u siječnju je u Adelbodenu ostvario svoju prvu i dosada jedinu pobjedu u Svjtskom kupu i to upravo u slalomu, a prošloga je tjedna u Pekingu postao i olimpijski pobjednik u kombinaciji.

Kristoffersen (27) je tijekom dosadašnje karijere ostvario 19 slalomskih pobjeda u Svjetskom kupu, osvojio je i dva mala kristalna globusa u toj disciplini, a ima i olimpijsku broncu još iz Sočija 2014., dok je prošle godine bio brončani u slalomu na SP u Cortini d'Ampezzo gdje je iznenađujuće slavio Foss-Solevaag (30).

Sva trojica hrvatskih predstavnika u slalomskoj utrci u Pekingu korektno su odradila prvu vožnju, no stekao se dojam kako nisu bili spremni poduzeti veći rizik koji bi im potencijalno donio plasman u borbu za medalje.

Kolega je sa startnim brojem 30 završio s najmanjim zaostatkom za Strolzom, no nalazi se na 18. mjestu sa 1.62 sekunde zaostatka i realno je daleko od bobrbe za medalje. Još više zaostaje naš najbolji skijaš Filip Zubčić, koji je ranije ove sezone ostvario prvi plasman na pobjedničko postolje u slalomu u Svjetskom kupu trećim mjestom u Val d'Isereu, on je za Strolzom zaostao 1.87 sekundi te drži 21. mjesto, dok je Matej Vidović za vodećim Austrijancem zaostao 2.65 sekundi te zauzima 26. mjesto.