okreću se HT prvoj ligi

Strijelac jedinog pogotka za Osijek nakon utakmice otvorio dušu: 'Ni nama nije jasno zašto smo bili tako nemoćni, krivo mi je...'

18.09.2020 u 09:01

Bionic
Reading

Strijelac jedinog gola za Osijek u 1:2 porazu od Basela, Ante Majstorović, otvorio je dušu nakon utakmice

Osijek je i treću godinu u nizu zastao na 2. pretkolu Europske lige. Prije dvije godine izbacio ih je Rangers, prošle godine CSKA Sofija, a ovoga puta Basel koji je na Gradskom vrtu slavio s 2:1. Jedini gol za Osijek zabio je Ante Majstorović koji se nakon utakmice osvrnuo na novo ispadanje.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Prvo poluvrijeme je bilo 'Bože sačuvaj'. Ni nama, nije jasno kako smo izgledali tako nemoćno. Možda smo malo i precijenili protivnika pa smo stalno bili pod ručnom. Stajali smo daleko od igrača i oni su stalno bili i brži i jači, baš u svakoj borbi za loptu. Jednostavno ih nismo u tih 45 minuta mogli pratiti. Kasnije smo otpustili kočnicu i pokazali drugu igru u nastavku. Tad smo ih skroz nadigrali', rekao je Majstorović.

U prvom dijelu je Basel zabio svoja dva gola, dok su Osječani uspjeli do gola doći tek u 84. minuti. Ipak, u drugom dijelu je domaći sastav izgledao puno bolje i to je ono što može veseliti sve u klubu.

'Kada smo vidjeli da možemo, onda smo se nekako osokolili i stalno jurišali prema njihovom golu. Bilo je baš puno prilika. Pogodili smo i vratnicu, pucali, pokušavali na sve načine, ali samo jednom smo zabili. Pokazali smo da imamo kvalitetu da nadigramo i tako dobrog suparnika, ali moramo to i sami shvatiti', rekao je Majstorović pa dodao:

'Krivo mi je što u svim tim važnijim dvobojima, u kojima odlučuju nijanse, ostanemo 'kratki'. Ipak, ohrabrenje nam treba biti igra iz drugog poluvremena s kojom u HT Prvoj ligi i Kupu možemo napraviti jako puno.'

Majstorović se za kraj osvrnuo i na svoj pogodak, svoj drugi u tri europska nastupa za Osijek. Prvi je zabio protiv CSKA prošle godine.

'Nije mi baš neka utjeha što sam u svom trećem europskom nastupu za Osijek postigao drugi gol. Puno bi mi draže bilo da smo prošli dalje, ali ne vrijedi sada previše tugovati. Idemo optimistično dalje, popraviti stvari u prvenstvu i krenuti prema mjestu koje nam pripada', zaključio je Majstorović.

  • +6
Osijek - Basel, 2. pretkolo Europske lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL