PREJAKI SU

Strašna francuska obrana potpuno slomila Hrvatsku!

19.01.2014 u 22:03

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši doživjeli su prvi poraz na Europskom prvenstvu u Danskoj. Protiv jake Francuske naši su izgubili rezultatom 27:25, ali i dalje ostaju u igri za plasman u polufinale…

Golužini izabranici doživjeli su još jedan poraz od svojih najvećih rivala. Iako je hrvatska igra u pojedinim trenucima izgledala sjajno, a promatračima sa strane se činilo da imamo Galske pijetlove u šaci, na kraju je presudila kvalitetna momčadska igra protivnika pa će naši bodove vrijedne borbe za medalje morati potražiti u svojim preostalim utakmicama.

Naši su izgledali odlično u prvom poluvremenu, posebno u napadu. Fantastični Kopljar zabio je sedam golova iz prvih sedam svojih šuteva, a Hrvatska je u nekoliko navrata vodila tri razlike. Međutim, kod rezultata 15:12 Francuzi su s igračem manje zabili dva pogotka i potpuno se vratili. Do odmora se igralo gol na gol, a Onestina momčad otišla je na poluvrijeme s prednošću 18:17, zahvaljujući realiziranom sedmercu u zadnjim sekundama.

U drugom dijelu pojavila se neka druga Francuska, puno čvršća u obrani i dovoljno koncentrirana u napadu. Kopljar je stao, kao i kompletni hrvatski napad, a Omeyer koji je ušao u igru opravdao je svoju reputaciju najboljeg golmana svijeta, čak i kad ga muče ozljede. Francuska je sredinom nastavka otišla na prednost od tri, četiri pogotka razlike i bilo je jasno da će do kraja biti teško. Bilo je prilika za povratak, ali Čupić nije uspio savladati Omeyera iz sedmerca 12 minuta prije kraja. Uslijedilo je nepotrebno isključenje Muse i Francuzi su ostali u sigurnom vodstvu. Naši se ipak nisu predavali, u zadnjoj minuti stigli su na gol zaostatka, ali gol Karabatića deset sekundi prije kraja odlučio je utakmicu.

Najbolji strijelac Hrvatske bio je Kopljar sa sedam golova, ali svi u prvom dijelu. Kod Francuske je Guigou zabio 7, kao i Karabatić.

Hrvatsku još čekaju dvoboji protiv Rusije i Poljske u utorak i srijedu, u kojima može osigurati plasman u polufinale. Nažalost, sada se pojavila i ona mogućnost da naši dobiju sve do kraja, ali Šveđani pobijede Francusku i Poljsku i izbace nas iz natjecanja. No, nismo izgubili velikom razlikom pa takav scenario nije vjerojatan...

EP u rukometu, skupina 2:

Hrvatska - Francuska 25:27

Europsko prvenstvo
Skupina 2
Poljska Bjelorusija 31:30
Rusija Švedska 27:29
Francuska Hrvatska 27:25
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Francuska 3 3 0 0 6
2. Hrvatska 3 2 0 1 4
3. Švedska 3 2 0 1 4
4. Poljska 3 2 0 1 4
5. Rusija 3 0 0 3 0
6. Bjelorusija 3 0 0 3 0
Sljedeće utakmice
21.1. Rusija Hrvatska
21.1. Francuska Bjelorusija