ŠUTERSKA RAPSODIJA

Strašan rekord Clevelanda; ovako nešto u NBA-u još nije viđeno!

09.05.2016 u 10:20

Bionic
Reading

Cleveland Cavaliersi, doprvaci NBA lige, s 4-0 prošli su prva dva kruga doigravanja. Nakon Detroit Pistonsa pomeli su i Atlanta Hawkse 4-0. Međutim, od Cavsa se nitko nije mogao nadati rekordnoj šuterskoj seriji trica

U seriji protiv Detroita LeBron James, Kyle Irving i društvo pokazali su da mogu biti šuterski opasni, a u seriji protiv Atlante igru su podigli na višu razinu. Ukupno su u četiri utakmice ubacili Atlanti čak 77 trica, čime su poravnali NBA rekord u play-off povijesti. Međutim, Cavsima su za to trebale samo četiri utakmice dok je stari rekord postavljen nakon sedam utakmica (2013./14., Atlanta Hawks).

Prisjetimo se, u prve četiri utakmice Cavsi su redom gađali trice 15-31, 25-45, 21-39 i 16-37 (ukupno 77-152, 50,7 posto), čime su poslali jasnu poruku konkurentima. Naravno, to pogotovo vrijedi za branitelje titule Golden State Warriorse koji u svojim redovima imaju dva najbolja šutera današnjice, a to su Stephen Curry i Klay Thompson.

'U ovom smo trenutku u jako dobrom ritmu. Svi znamo u svakom trenutku gdje se tko od nas nalazi na parketu', opisao je ukratko igru Cavsa James.

Dakle, osim što su Cavsi postavili novi rekord u ubačenim tricama, kada su četiri utakmice u pitanju treba reći kako su postali i prva momčad koja je u četiri play-off utakmice u nizu ubacila 15 ili više trica.

Nakon dvije 'metle' Cavsi sada u miru čekaju protivnika u konferencijskom finalu, Toronto ili Miami. Nakon ovakve šuterske predstave, kakva dosad u povijesti lige nije viđena, Cavsi su definitivno postali najozbiljniji favoriti za NBA titulu s obzirom da glavni konkurenti imaju problema s formom ili ozljedama…