SKORO KAO GRETZKY

Stotka! Messi i zabija i dodaje više nego ikada

09.05.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Lionelu Messiju samo treba dati vremena i, ukoliko ga posluži zdravlje, maleni Argentinac već će porušiti većinu rekorda koje su njegovi slavni prethodnici mukotrpno gradili

Prije dvije godine neutralna nogometna javnost navijala je za Pedra Rodrigueza. Mladi Španjolac u dresu Barcelone marljivo je zabijao u svim natjecanjima i u Tokiju na klupskom SP-u kompletirao do tada neviđeno ostvarenje. Zabio je u svih šest natjecanja te sezone. Nimalo lako, budući da za dva superkupa i spomenuti SP imate samo pet utakmica u tri razne kategorije. Lionel Messi sve je to pratio uživo i veselio se uz suigrača. Slavio i čekao svoj trenutak jer, kako danas stvari stoje, čudesni Leo svojim slavnim prethodnicima neće ostaviti puno rekorda kada jednom kopačke objesi o klin.

Ovu sezonu Messi neće pamtiti po dobrom jer je ostao bez španjolskog i europskog naslova te najdražeg trenera Guardiole, ali u tu 'lošu' sezonu Messi je ugradio brojke koje ostavljaju bez daha. A još treba odigrati dvije utakmice. U dosadašnjih 58 zabio je 72 gola te upisao 28 asistencija, što su mu sezonski rekordi u obje kategorije. Hokejaškim rječnikom – 100 bodova ili 1,72 po utakmici! Nije baš kao Gretzky, ali u svom portfelju nudi možda i više od legendarnog Kanađanina na klizaljkama.

I da, ove sezone Messi je izjednačio i nadmašio Pedrovo dostignuće. I on je zabio u svih šest natjecanja, a da ostavi svoj nenadmašni trag, pobrinuo se i podatkom da je u svih šest natjecanja upisao i barem jedno dodavanje za gol. U oba superkupa i na SP-u! Nije imao pravo na slobodan dan, ali to pravo nije ni tražio. Protiv Reala u derbijima, primjerice, već ima deset asistencija. Naravno da bi većinu tih podataka mijenjao za pogođen penal protiv Chelseaja koji je odsjeo na gredi, ali radnik nikada ne može biti savršen. Iako Lionel Messi često sugerira drukčije.

Prve 23 asistencije ove sezone, u međuvremenu ih je nanizao još pet
Messijeve asistencije iz derbija, obratite pozornost na to gdje najčešće prima loptu. Na svojoj polovici!