NERVOZNI KAPETAN

Što se to događa sa Šimunićem; zašto je tako agresivan?

25.09.2013 u 14:47

Bionic
Reading

Kapetan Dinama, 35-godišnji Joe Šimunić u posljednja je tri tjedna čak tri puta završio u medijima zbog svog temperamenta, a posljednji slučaj kada je prijetio novinaru potvrda je kako je u posljednje vrijeme sve nervozniji. Što je tome razlog?

U dva slučaja temperament australskog Hrvata Šimunića, čvrstog obrambenog igrača koji je dugi niz godinama igrao u Bundesligi, do izražaja je u posljednja tri tjedna došao na travnjaku, a jedan izvan njega kada je izvrijeđao te uz to prijetio novinaru Sportskih novosti. Krenimo redom:

6. 9. 2013. – Žestok faul na utakmici Srbija - Hrvatska (crveni karton)
- na kvalifikacijskoj utakmici Srbija-Hrvatska Šimunić je u 80. minuti – kod rezultata 1:1 - žestoko uklizao u Miralema Sulejmanija koji je sa svoje polovice krenuo potpuno sam u smjeru Pletikose. Sudac mu je za start, koji su neki nazvali krvničkim, dao direktan crveni karton. Srećom, Sulejmani nije teže ozlijeđen, a Šimunić je preko noći postao zvijezda Youtubea uz radni naslov videa: Brutalan faul!

Faul na Sulejmaniju


22. 9. 2013. – Žestok faul na utakmici Osijek - Dinamo (žuti karton)
- na utakmici 10. kola MAXtv Prve lige Osijek – Dinamo, pri rezultatu 0:1 (tako je i završila utakmica) Šimunić je u 75. minuti da desnom krilu žestoko nogom nasrnuo na 19-godišnjeg napadača Osijeka Marka Dugandžića. Za ovaj žestok start Šimunić je dobio žuti karton iako su mnogi uvjereni kako je ovaj grub start (pogledajte video u prilogu) bio za direktan crveni karton. Srećom, snažni Dugandžić nije ozlijeđen iako je prekršaj bio vrlo grub. Nakon spornog faula očito sve nervozniji Šimunić propisno je izvrijeđao svoje suigrače zbog propusta u obrani.

24.9 . 2013. – Prijetnje novinaru uoči vjenčanja
- nakon što je u utorak u Sportskim novostima izašao tekst u kojem je novinar Tomo Ničota spomenuo kako se kapetan Dinama Joe Šimunić ženi te da će, po svemu sudeći, propustiti dvoboj protiv Zadra, uslijedio je nastavak. Naime, kada je autor tog teksta stigao u Maksimir, dočekao ga je kapetan i sasuo mu u lice:

'Kako vas nije sram baviti se mojim privatnim životom!' uz podizanje tona te psovanje, uvrede, prijetnje uz dodatak o 'prebijanju', 'bolnici', 'batinama', 'smeću' i sličnom.

Na temu Šimunićeva verbalnog napada na novinara Sportskih novosti, direktor kluba Tomislav Svetina kratko je kazao:

'Ako se Šimuniću dokažu prijetnje, naravno da će biti kažnjen.'

Osijek - Dinamo 0:1; žuti karton za Šimunića

ŠTO JE SLJEDEĆE?

Nakon ove tri situacije, mnogi se s pravom pitaju što se to događa sa Šimunićem. Zašto je tako nervozan i agresivan u posljednje vrijeme? Zašto je uoči vjenčanja, dana koji bi mu trebao ostati u lijepoj uspomeni, tako reagirao prema novinaru kojeg godinama poznaje?

Zaista čudne reakcije najiskusnijeg igrača Dinama i reprezentacije koji bi trebao biti uzor mladićima koji dolaze. Grubi startovi još su razumljivi jer su napravljeni u žaru borbe iako smo dojma da bi te dvije situacije u Šimunićevim mladim danima bile drugačije riješene.