NADA UMIRE ZADNJA

Što će biti s rukometom u Hrvatskoj? Oglasili se iz Saveza, a uskoro bi sve trebalo biti puno jasnije

15.04.2020 u 16:07

Bionic
Reading

Hrvatski rukometni savez (HRS) poslao je priopćenje u kojem se navodi da čekaju skorašnje odluke Hrvatskog sabora i Europskog rukometnog saveza (EHF), a do tog trenutka i donošenja nove odluke i nadalje se sva natjecanja smatraju obustavljenima

U nekim država proglasili su prvake u rukometu, u nekim su jednostavno poništili prvenstva i odlučili da im naredna europska natjecanja igraju momčadi koja su to izborila svojim plasmanima u sezoni 2018/19., a u nekima još čekaju i nadaju se kako bi se sve moglo završiti na donekle regularan način.

U Hrvatskoj još nema konačne odluke vezane uz rukomet, a Savez se oglasio svojim dopisom za klubove, suce i trenere:

'HRS je primio obavijest Središnjeg državnog ureda za šport da će se u petak, 17. travnja, prilikom zasjedanja Hrvatskog sabora odlučivati o mjerama za zaštitu sporta kao i o izmjenama Zakona o športu, a koje su prihvaćene na sjednici Vlade Republike Hrvatske prošli tjedan.

Istovremeno smo u kontaktima s Europskom rukometnom federacijom (EHF) te čekamo njihovu odluku o statusu europskih liga koje su pod njihovom ingerencijom za sljedeću sezonu.

Budući da smo naša natjecanja zadnjom odlukom obustavili do 15. travnja, a u narednih par dana bi trebali dobiti odgovor EHF-a o statusu europskih liga za novu sezonu, te bi se trebala usvojiti izmjena Zakona o športu kao i predložene mjere za pomoć sportu, pa u namjeri da odluka bude sukladna zakonu, preporukama i donesenim mjerama te ostalim pozitivnim propisima, naša odluka uslijedit će u narednom tjednu, po primitku upute EHF-a i odluke Hrvatskog sabora', stoji u priopćenju.