JOŠ MALO DO UTAKMICE

Stipe Pletikosa najavio derbi na Maksimiru i objasnio u jednoj rečenici zašto je Hajduk u velikom hendikepu

26.02.2023 u 12:18

Bionic
Reading

Danas je na rasporedu najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka (15, MAXSport 1), a utakmicu je najavio i legendarni hrvatski golman Stipe Pletikosa

Brojna nogometna imena obilježila su povijest ogleda Dinama i Hajduka, a svoja očekivanja podijelio je novinarima nekadašnji vratar i kapetan Hajduka - Stipe Pletikosa, koji je u dresu Splićana upisao 207 nastupa te osvojio naslov prvaka Hrvatske i dva nacionalna kupa.

>> Evo gdje gledati hrvatski derbi; juri li Dinamo prema naslovu ili Hajduk spašava prvenstvo? Imamo i sastave!

'Očekujem sjajan derbi kao i svi. Nogomet s puno intenziteta, nogomet s nekoliko dobrih taktičkih varijanti s obzirom da oba trenera imaju jake adute. Hajduk je u jednom velikom hendikepu zbog brojnih izostanaka', rekao je Pletikosa, prenosi HRT, te je dodao:

'Očekujem jednu sjajnu atmosferu na tribinama i sportsko bodrenje svojih momčadi i veselim se utakmici kao i većina navijača u Hrvatskoj, nadam se da ćemo gledati jednu odličnu utakmicu.'

Više saznajte na SofaScore OVDJE

Podsjetimo da je nedjeljni derbi 102. u prvenstvu. Dinamo je do sada slavio 47 puta, dok je Hajduk upisao 28 pobjeda. To je ukupno 52. utakmica koja će se igrati na Maksimiru, a Dinamo je uspješniji s 34 zagrebačka slavlja.

Vjerojatni sastavi:

  • Dinamo (4-1-4-1): Livaković – Ristovski, J. Šutalo Perić, Ljubičić – Mišić – Špikić (Menalo), Ademi, Baturina, Ivanušec – Petković (Drmić).
  • Hajduku (3-4-2-1): Sentić – Ferro, Simić, Vušković – Lovrencsics, Capan, Fossati, Anello – Pukštas, Krovinović – Kalinić (Livaja).

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.