POTEZ KOJI SE NE ZABORAVLJA

Stipe Miočić još jednom brutalno iskren o trenutku kada se najvjerojatnije doživotno zamjerio šefu UFC-a

18.04.2018 u 10:15

Bionic
Reading

Stipe Miočić UFC-ov je prvak u teškoj kategoriji. Bez obzira na svoje impresivne nastupe u oktogonu, američki borac hrvatskih korijena nikada nije dobro sjeo predsjedniku najmoćnije MMA organizacije Dani Whiteu. Šampion je još jednom govorio o njihovom neobičnom odnosu

Miočić je u nizu od šest pobjeda, tri puta je obranio titulu, što je i rekord UFC-a u najtežoj kategoriji. No naš gladijator nikada nije dobio potreban respekt od prvog čovjeka organizacije Dane Whitea.

Prvaka se stalno podcjenjivalo pa je tako bio prisiljen boriti se za manje novčane iznose nego što zaista zaslužuje, nije bio dovoljno medijski popraćen kao neki 'loši dečki' iz UFC-a, a ni sam predsjednik nije baš pohvalno govorio o Miočiću.

Svima je bilo jasno kako bi UFC-a najradije nekog drugog prvaka, a ne dobričinu koja nije sklona incidentima, pa tako ne privlači dodatnu pažnju verbalnim i nekakvim drugim ispadima. No svi borci koje je White izvukao iz rukava kako bi srušili Miočića naletjeli su na zid. Amerikanac koji je oduvijek isticao svoje hrvatsko porijeklo izlazio je kao pobjednik. Padali su Hunt, Arlovski, Werdum, Overeem, Dos Sanots i na kraju jednoglasnom sudačkom odlukom Ngannou.

Sama elita, pa tko je još uopće ostao? White se odlučio na očajnički pokušaj te je sljedeći izazov Daniel Cormier (7. srpnja), prvak u poluteškoj kategoriji, no sumnjamo da će Miočić njemu prepustiti pojas. I dok se taj meč približava, voditeljicu emisije 'Get Up' više je od same borbe zanimalo što Stipe Miočić misli o prvom čelniku UFC-a Dani Whiteu i odnosu te organizacije prema njemu.

  • +7
Stipe Miočić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zašto vam UFC ne pomaže?

'Ne mogu tako reći, pomažu oni meni, ali malo. Meni je jasno da se ponekad 'nabrijavaju' borbe i neki borci, ali ne možete me ostaviti baš tako. Nadam se da problem nije osobne naravi. Mislim da sam dobar momak i da nisam napravio ništa loše. A ne znam, možda sam napravio nešto čega nisam ni svjestan.'

Kada je pobijedio Ngannoua, kojeg je favorizirao upravo White, Miočić nije dozvolio da mu predsjednik UFC-a stavi pojas. Neugodna situacija je brzo zapalila internet.

'Nisam želio da mi on stavi pojas. Htio sam da to napravi netko tko me poštuje, a to je bio moj trener, moj čovjek. Dana me ne poštuje', izjavio je Miočić još jednom o temi o kojoj se dosta pričalo u borilačkim krugovima.

Afera s teškaškim pojasom - Miočić vs White Izvor: Društvene mreže