otišao je još jedan 'bili tić'

Stipe Biuk emotivnom se porukom oprostio od Hajduka, a u Los Angelesu jedva čekaju da se priključi momčadi

31.12.2022 u 10:25

Bionic
Reading

Stipe Biuk (20) novi je igrač MLS momčadi Los Angeles FC. Hajduk je prodajom svog dragulja zaradio 6.5 milijuna eura uz 1.5 milijuna mogućih bonusa te mu pripada i 20 posto od iduće prodaje

Odigrao je Stipe Biuk (20) za Hajduk 67 službenih utakmica i upisao šest golova uz 10 asistencija. A sad odlazi 'preko bare', u američku MLS ligu, u redove aktualnog prvaka Los Angeles FC.

Ovaj je transfer na samom kraju ove godine iznenadio sve, a Biuk se emotivnom porukom oprostio od Hajduka.

'Jako je teško pronaći prave riječi nakon skoro 12 godina provedenih u klubu. Hvala svima koji su stali iza mene sve ovo vrijeme, svim trenerima koji su me trenirali, suigračima, Upravi i predsjedniku, ali i svim ostalim ljudima u klubu koji su brinuli o mojoj karijeri. Hajduk je bio i uvijek će biti nešto posebno u mom životu, pamtit ću najviše sretne trenutke, juniorsko prvenstvo, debi za prvu momčad, prvi gol, a najviše osvojeni kup i proslavu na Rivi. Ostajem veliki navijač, a svima dajem punu podršku da napokon ostvarimo 'Samo jednu želju'. HŽV!', poručio je Biuk na društvenim mrežama.

A u Los Angelesu ga željno čekaju, nova sezona u MLS ligi počinje krajem veljače, a Los Angeles FC i LA Galaxy u prvom kolu igraju veliki gradski derbi. Trebao bi to biti sjajan debi za Stipu Biuka.

'Stipe je nevjerojatno talentiran igrač sa znatnim iskustvom za svoje godine koji je prepoznat kao jedan od najboljih mladih igrača u Europi. Uzbudljivo je dočekati igrača njegove kvalitete, pedigrea i potencijala u LAFC-u i uvjereni smo da će uzbuditi naše navijače i pridonijeti uspjehu naše momčadi u godinama koje dolaze', kazao je dopredsjednik i generalni direktor kluba Los Angeles FC John Thorrington.