JEDRENJE U SPLITU

Stipanović preuzeo vodstvo na Europskom prvenstvu!

11.06.2014 u 19:59

Bionic
Reading

Tonči Stipanović vodi na Europskom prvenstvu Lasera u Splitu nakon tri dana natjecanja, dok je u ženskoj konkurenciji Tina Mihelić osma...

S pobjedom u prvom plovu dana i petim mjesto u drugom Stipanović je zasjeo na prvo mjesto Europskog prvenstva, u otvorenom dijelu poretka je drugi, iza Brazilca Roberta Scheidta, sa samo jednim bodom zaostatka. Treći je Nizozemac Rutger van Schaardenburg, kojeg pak samo jedan bod dijeli od Stipanovića. Uzbudljivo će biti u finalu.

'Očekivao sam da će biti tijesno od početka do kraja, da nitko neće pobjeći naprijed. Žao mi je što jučer nisam malo bolje odjedrio taj jedan plov, to 20. mjesto stvarno mi nije trebalo. Sve je to dobro, danas sam mogao drugi plov malo bolje, ali nakon što sam na prvoj oznaci bio 15., uspio sam stvarno dosta toga stići, tako da moram biti zadovoljan,' komentirao je Tonči.

Pobjedu je u srijedu upisao i Filip Jurišić, također u prvom plovu dana, u drugom je bio 13. i nakon pet jedrenja zauzima također odlično 12. mjesto, što je zasad jedan od njegovih najboljih nastupa na EP-ima.

Plasman ostalih hrvatskih kormilara: 38. Daniel Mihelić, 61. Bogoslav Bugarin, 86. Marko Pereša, 89. Toma Višić, 103. Marko de Micheli Vitturi, 105. Mario Zekan, 109. Mario Lulić, 115. Antonio Poretti, 121. Ivan Jurić, 124. Patrik Car,

Među djevojkama Tina Mihelić vrlo stabilna, dva peta ulaza u srijedu, ukupno je osma, što dovoljno govori koliko su konstantne djevojke u vrhu i koliko ne rade greške.

'Opet težak dan, uspjela sam izvući dva peta, dosta konstantno jedrenje i mogu reći da sam zadovoljna. Kreće finale, kao da počinje regata od početka, bit će svega,' rekla je Tina.

Njemica Svenja Weger preuzela je prvo mjesto. Hrvatske kormilarke: 45. Ana Zelić, 76. Sandra Lulić, 77. Anđela de Micheli Vitturi, 82. Nađa Tomašević, 83. Mihaela de Micheli Vitturi. U muškom Radialu vodi Poljak Marcin Rudawski, od hrvatskih predstavnika najbolji je Mario Novak na četvrtom mjestu.

U četvrtak počinju finalna jedrenja, tri dana i šest plovova.