'ZA' ILI 'PROTIV' ALENA

Štimčev komentar Mamićeva pritiska na Šukera i Kovača!

28.01.2014 u 14:20

Bionic
Reading

Nakon što je Zdravko Mamić iz Turske poručio izborniku Niki Kovaču i predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru kako Alen Halilović mora biti u momčadi koja će putovati na SP ili da u protivnom cijeli vrh HNS-a mora odstupiti, povlače se paralele sa slučajem u kojem je Mamić stariji u reprezentaciju 'gurao' Sammira

No za razliku od Alena Halilovića, Sammir, kojeg je prvo Slaven Bilić odbijao pozvati, da bi ga među 'kockaste' uključio Igor Štimac, Brazilac s hrvatskom putovnicom taj je poziv na kraju i - zaslužio. Bio je najbolji igrač lige, znao je riješiti važne utakmice i svojim je nastupom, pa čak i u porazu od Škotske u Zagrebu, dokazao da zna i može. Problem je bio jedino u tome što su ga, baš zbog Mamićeva pritiska, navijači dočekali na nož. 

Alen Halilović pak u Dinamu nema ni status ni minutažu, ali ga Dinamov izvršni predsjednik nameče izborniku Kovaču. Naravno, (p)o tom pitanju jedan od najkompetentnijih ljudi svakako je Igor Štimac, koji ga je prvi pozivao u reprezentaciju, ali mu je priliku dao samo u prijateljskom ogledu.

'Nažalost, nije problem u Alenu Haliloviću, već u načinu na koji ga se gura u reprezentaciju. Halilović se kroz utakmice u Dinamo mora sam nametnuti, jer on kvalitetu definitivno ima', rekao je Igor Štimac za tportal.hr, a na konstataciju kako Dinamov 'wunderkind' ni u klubu ne igra dovoljno, obrazložio je pitanjem čelnicima.

'To je pitanje za Dinamove čelnike odnosno trenera', zaključio je Igor Štimac priču o Haliloviću.

Inače, Štimac je u Zagrebu boravio kao prijatelj 'Sportskih igara mladih', a koje su pak predstavile novog i uglednog ambasadora, Arkadija Dvorkoviča, inače potpredsjednika ruske vlade i predsjednika ruskog šahovskog saveza.