HVALA SLAVONIJI

Štimac: Ovakve Hrvatske će se bojati cijeli svijet

16.10.2012 u 22:32

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Igor Štimac i njegovi igrači bili su očekivano zadovoljni dobrom igrom i pobjedom 2:0 protiv Walesa koja je našoj reprezentaciji donijela mirnu rezultatsku zimu uoči proljetnog nastavka kvalifikacija za SP 2014. godine u Brazilu

Ivan Rakitić je odigrao vrlo dobru utakmicu i nakon dvoboja je izrazio žaljenje, iako je rezultat bio pozitivan.

'Zabili smo samo dva gola, a trebali smo više. Stipe je fantastično reagirao i sačuvao nam mir, ali igrom moram biti zadovoljan. Igrali smo fenomenalno, borili smo se do zadnje minute i ovom pobjedom ispunili cilj za jesenski dio', rekao je Perišić za HTV i pohvalio publiku:

'Svaka im čast. Ovo smo čekali i nadam se da će nas sada u Hrvatskoj u svakoj utakmici pratiti ovakva podrška.'

Posljednje minute odigrao je i Dinamov Slavonac Domagoj Vida

'Čestitka suigračima na odličnoj partiji. Stvorili smo puno šansi i zasluženo pobijedili u atmosferi zbog koje sam ponosan na svoje Slavonce. Pokazali su da bismo se ovdje mogli i češće vraćati.'

Bale je očekivano bio najopasniji suparnik.

'Ide k'o da je na motoru, ali dečki su si međusobno pomagali udvajanjima i dobro ga čuvali. Takvom suradnjom se može postići sve', poručio je Vida, a zatim je uslijedila analiza izbornika Igora Štimca.

'U potpunosti smo ostvarili zacrtane ciljeve, a sada mi je još više žao one Vidine prilike u Bruxellesu, jer da je bio prisebniji, mogli smo već planirati put za Brazil', uzdahnuo je zadovoljni Štimac i u svom prepoznatljivom raskošnom populističkom stilu se zahvalio sjajnoj osječkoj publici.

'Bila je ovo prvoklasna atmosfera. Hvala Slavoniji za srce koje nam je dala, vratit ćemo se opet. To je bila simbioza kakva treba svakoj momčadi, a zbog ambijenta se dogodio i još jedan detalj. Igrači su, naime, poslušali i proveli sve moje zahtjeve, osim onoga da se u zadnjih 20 minuta malo povučemo i pričekamo protuudare koji bi došli. Zbog navijača su nastavili napadati želeći im vratiti ljubav i energiju.'

Zapanjuje broj udaraca. Hrvatska je čak 27 puta pucala prema Priceu i 19 puta pogodila unutar okvira njegovog gola.

'Cilj je bio 15 šutova. U prvom dvoboju s Makedoncima smo ih imali pet, pa u Belgiji sedam, u Makedoniji 11 i željeli smo podići tu brojku. Sada je ovo razina na kojoj trebamo ostati. Općenito, mi igramo jedan ubojit, dopadljiv nogomet, pun siline i brzih bočnih akcija koji priliči renomeu hrvatske reprezentacije i kojega će se uskoro cijeli svijet bojati', samouvjereno je uskliknuo izbornik.

I za kraj još jedna dobra vijest: svih šest igrača kojima je prijetila opasnost sačuvalo se od žutih kartona i svi će nastupiti protiv Srbije u ožujku 2013. godine.

'Dogovorili smo se da o tome tijekom utakmice na razmišljamo, ali vratio nam se pošten pristup i to nam je još jedan veliki kapital uoči dolaska Srbije. Odlična je vijest da su porazom u Makedoniji ostali šest bodova iza nas. Bilo bi idealno da je i Škotska izdržala protiv Belgije, ali i jedni i drugi još moraju doći kod nas i  neka oni razmišljaju o hrvatskoj reprezentaciji jer za to imaju dobrih razloga', zaključio je Štimac.



Golovi i najzanimljiviji ostali trenuci iz velike osječke pobjede