NOGOMETAŠI NA MIROGOJU

Štimac: Dražen nam je dodatni motiv za pobjedu!

06.06.2013 u 18:36

  • +6

Nogometna reprezentacija na grobu Dražena Petrovića

Izvor: Pixsell / Autor: Montaža: Pixsell/arhiva

Bionic
Reading

Dan prije 20. godišnjice smrti Dražena Petrovića, jednog od najboljih neameričkih košarkaša na svijetu, hrvatska nogometna reprezentacija, predvođena izbornikom Igorom Štimcem, položila je vijence i zapalila svijeće na njegovom vječnom počivalištu na zagrebačkom Mirogoju

Draženova majka Biserka i sin Aleksandar dočekali su izbornika i reprezentativce nasmijani i zadovoljni. Posebno je dirnuta bila Biserka koja je kratko kazala kako želi da pobijede Škotsku kao što bi to želio Dražen koji je pratio sve sportove.
'Dražen je sve postigao napornim radom, talent je tek jedan posto', kazala je nogometašima Biserka, na što su Pletikosa i Šimunić uglas kazali: 'Tako je, to je istina.'

Kapetan Darijo Srna, kojeg je vidno uzbuđena Biserka čvrsto zagrlila, kazao je kako mu je Dražen bio jedan od najvećih sportskih uzora.

'Dražen je motiv svim sportašima, ali i običnim ljudima. On je dokaz kako se upornim radom može doći do vrha. Film koji smo gledali u Draženovom muzeju je čudesan', kazao je Srna koji se jako dobro se sjeća dana kada je stradao Dražen. Išao je u četvrti razred osnovne škole u rodnom Metkoviću i kaže kako mu je žao što Dražena nije gledao uživo.

Nakon što smo mu rekli kako je Draženov muzej jedini takve vrste na svijetu, dodao je:

'Nakon svega što je Dražen napravio, zaslužio je dva muzeja, a ne jedan!'

Izbornik Štimac, koji je imao čast gledati Dražena Petrovića uživo puno puta, poručio je u društvu Biserke i Ace svojim igračima:

'Sada imamo razlog više i dodatni motiv za pobjedu koju želimo posvetiti ovom sjajnom čovjeku i sportašu.'

Joe Šimunić u vrijeme kada je Dražen bio na vrhuncu karijere u rodnoj Australiji nije propuštao NBA utakmice.

'Kada su Netsi igrali, obavezno sam gledao utakmicu. Neke sam nabavio i na VHS kasetama. Bio sam ponosan jer je Dražen, igrač iz moje Hrvatske, dokazao da može biti najbolji u NBA-u', kazao nam je 34-godišnji Šimunić koji se iznenadio kada smo mu rekli da je križ na Draženovu grobu visok točno 196 cm, isto kao i legendarni kapetan.

'Moj jako dobar prijatelj iz Australije prije 15 godina je došao ovdje na Mirogoj kako bi se poklonio Draženu i sav oduševljen mi je pričao kako je taj dan na grobu upoznao njegovu majku Biserku s kojom je popričao', dodao je Šimunić.

Arjan Ademi kazao nam je da je košarka bila njegova prva ljubav u rodnom Šibeniku.
'Otac mi često govori o Draženu i utakmicama na Baldekinu koje nije propuštao. I meni je, kao i mnogim Šibenčanima, Dražen bio zvijezda vodilja i veliki uzor. I ja sam kratko kao klinac trenirao košarku i danas je često igram s prijateljima. Ipak je prevagnula ljubav prema nogometu jer nisam narastao previše. Sa svojih 184 cm možda sam mogao igrati playmakera', sa smiješkom je kazao 22-godišnji Šibenčanin Ademi.