POVRATAK MAJSTORA

Stilian Petrov svladao leukemiju i vratio se na travnjak!

06.10.2014 u 15:44

Bionic
Reading

Koliko je teško primati vijesti o teško izlječivim bolestima, toliko je lijepo i inpirativno čuti priču o pobjedama nad velikim problemima i ispunjenju snova

Stylian petrov je i prije bitke s leukemijom postao nogometna legenda. Za svoju Bugarsku je odigrao 106 utakmica i zabio osam golova. Iz klupske perspketive bio je iznimno vjeran igrač i promijenio je tek tri kluba. Do 20. godine nastupao je za CSKA Sofiju i tada otišao u inozemstvo. Sedam godina nastupao je za Aston Villu, sljedećih šest za Celtic i onda je došla ružna vijest. Ima leukemiju.

Cijeli nogometni svijet duboko je uzdahnuo i zaželio mu sreću, a nešto više od dvije godine kasnije dolaze izvanredne vijesti iz Engleske. Lokalni mediji prenose kako je Stylian Petrov ponovno u kopačkama i kako je upisao tri službena nastupa za 'nedjeljne ligaše' Wychall Wanderers. U trećem dvoboju na terenu je proveo svih 90 minuta i - bio najbolji.

'Vrlo je zabavno, a utakmice su izuzetno kompetitivne. Stvarno je lijepšoo ponovno tračti po travnjaku i igrati nogomet. Znam koliko sam daleko od prave forme, ali idem polako pa dokle dođem,' rekao je otprilike Petrov za Birmingham Mail i objasnio svoje trenutno zdravstveno stanje.

'Sve je u redu, da kucnem u drvo... Još mi je ostala samo trojmesečna terapija tabletama i to bi moglo biti to. Do siječnja sam još na steroidima,' našalio se za kraj Bugarin koji je prošle godine zajedno s obitelji doživio nevjerojatan energetski vjetar u leđa od Celticovih navijača. Villini su, pak, svaku utakmicu 19. minutu provodili plješčući. Taj broj nosio je Petrov u njihovom klubu.

Na kraju je pobjede u najvećoj utakmici, a sve ostale bit će samo dodatna zabava. Legenda se vratila, neka još dugo i ostane.

Trenuci koji daju dodatnu snagu u borbi s najopakijim neprijateljima