KLUBOVI BEZ PRAVA NA ŽALBU

Stigle kazne za divljake s madridskog parketa; ovo je jako loša poruka

28.04.2023 u 19:16

Bionic
Reading

Košarkaši Partizana u četvrtak su sa 95:80 pobijedili momčad Real Madrida i poveli 2-0 u četvrtfinalu doigravanja u Euroligi, ali posljednje dvije minute i 16 sekundi dvoboja nisu odigrane, zbog opće tučnjave košarkaša obiju momčadi.

Okršaj je započeo nakon jednog čvrstog faula Sergija Llulla na Kevinu Punteru, gdje je nastalo prvo naguravanje igrača koji su bili na terenu, da bi se nakon jednog hrvačkog zahvata Realovog igrača Guerschona Yabuselea u metež na parketu uključili igrači i ostale službene osobe sa strane jednog i drugog kluba.

Nakon višeminutnog pregledavanje snimke sudački trojac predvođen hrvatskim sucem Sretenom Radovićem, donio je odluku da utakmica ne može biti nastavljena, jer su prema pravilima svi igrači morali biti isključeni.

Neovisni disciplinski sudac Eurolige izrekao je kazne igračima oba kluba.

Najteže je kažnjen igrač Reala Guershon Yabusele koji je kažnjen s pet utakmica zabrane nastupa zbog bacanja na parket igrača Psrtizana Dantea Exuma koji se tom prilikom i ozlijedio.

Najbolji igrač Partizana Kevin Punter kažnjen je s dvije utakmice zabrane nastupa, on je u gužvi koja je nastala na terenu nakon grubog prekršaja Segija Llulla na njemu udario šakom u glavu Džanana Musu.

Po jednu utakmicu zabrane nastupa zbog svoje uloge u gužvi dobili su igrač Reala Gabriel Deck i igrač Partizana Matthias Lessort.

Klubovi su također kažnjeni sa po 50.000 eura jer nisu bili u stanju osigurati normalan završetak utakmice. Naime, svi igrači s obje klupe ušli su na teren i samim time bili isključeni s utakmice pa niti jedna momčad nije imala dovoljan broj igrača za završnicu.

U seriji na tri pobjede Partizan vodi sa 2-0 nakon što je ovoga tjedna dva puta slavio u Madridu te će prvu od tri prilike za plasman na završni turnir imati u utorak u Beogradu.