RED BULL CRASHED ICE

Starjački pao, četvrtfinale ostalo samo san

06.02.2012 u 10:27

Bionic
Reading

Hrvoje Starjački, koji je ljeti neumorno rolao niz Sljeme, svojom prirodnom nadarenošću još ne uspijeva nadoknaditi manjak iskustva, nema dovoljan broj padova na ledenim spustaškim treninzima, pa mu se oni dogode na utrkama, a ondje popravka nema

Hrvoja Starjačkog nekoliko je metara dijelilo od najvećeg uspjeha u karijeri, plasmana u četvrtfinale utrke Red Bull Crashed Ice svjetskog prvenstva. Pad u trenutku kada je imao brzinu za prestizanje drugoplasiranog Paave Klintrupa ostavio ga je među 'ledolomcima' kojima će svi poželjeti 'više sreće drugi put'

Mrva se, dakle, baš kao i lani, na drugoj utrci u kalendaru SP-a plasirao u red 'izazivača', od 17. do 32. mjesta, a naprijed su opet velesile, velemajstori, gazde ovog atraktivnog i zahtijevnog sporta: Finci, Kanađani, Švicarci, Nijemci i Česi. Te nacije sustavno posljednjih nekoliko godina rade na profiliranju gladijatora na klizaljkama za Red Bull Crashed Ice. Hrabri Mrva, koji je ljeti neumorno rolao niz Sljeme, svojom prirodnom nadarenošću još ne uspijeva nadoknaditi manjak iskustva, nema dovoljan broj padova na ledenim spustaškim treninzima, pa mu se oni dogode na utrkama, a ondje popravka nema.


Starjački u žutoj majici, sekundu prije nesretnog pada

Hrvoje je prvu eliminacijsku utrku dana odlično odradio, prošavši u osminu finala (skupine po 4 natjecatelja) sa spomenutim Fincem Klintrupom. Prošle je godine s ovakvim rezultatom Starjački u Valkenburgu osvojio zlatnu kacigu za najboljeg debitanta u elitnom društvu, no sada je to samo lijepa uspomena i motiv da napravi korak više. Sljedeća je prilika švedski Are za dva tjedna.

Na najvišem nizozemskom brdu pobjednički je šampanjac, kao i u američkom St. Paulu, otvorio Kanađanin Kyle Croxall, a drugi je bio Nijemac Fabian Mels.