NOGOMET IZ SNOVA

'Stari' Rommedahl sam nokautirao Kamerunce

19.06.2010 u 22:21

Bionic
Reading

U drugom dvoboju drugog kruga skupine E Kamerun i Danska su pokazali vrlo probavljiv nogomet u kojemu su Afrikanci poveli, ali su kapitulirali nakon gotovo savršene partije Denisa Rommedahla koji je potpisao preokret na 2:1

Kamerun je počeo izvrsno i već u desetoj minuti Samuel Eto'o je neometan primio loptu u sredini protivničkog kaznenog prostora. Takve situacije on ne oprašta, zakucao je loptu u bliži kut i 'lavove' nakon poraza od Japana vratio u igru.

Danska je imala poraz 2:0 od Nizozemske, zaostatak, ali i Denisa Rommedahla, zaslužnog 31-godišnjaka kojega je Ajax ove sezone poslao na posudbu u Nijmegen. Rommedahl je odigrao genijalnu utakmicu bez natruha egocentričnog nogometa na koji nas navikavaju današnje zvijezde i donio preokret svojoj domovini.

12 minuta prije odmora prošao je desnom stranom i dao savršenu loptu Niklasu Bendtneru koji je postavio nogu za lako izjednačenje. Prije odmora Rommedahl je još jednom slomio lijevo krilo protivničke obrane, ušao u poziciju za šut i dodao Tomassonu, koji je promašio svoj prvi zicer.

Kamerun je sve to vrijeme imao blagu dominaciju, zasnovanu na fizičkoj snazi. Za razliku od ostalih afričkih kolega lijepo su i kombinirali, ali realizacija im je potpuno izostala. Odlično je branio Danac Sorensen, a Eto'o je pogodio stativu.

U 61. minuti došao je pogodak odluke. Rommedahl je ponovno terorizirao sirote kamerunske braniče, opet ušao u poziciju za šut i ovaj put gađao i pogodio suprotni kut nemoćnog protivnika. Deset minuta nakon toga izbjegao je zaleđe i ostao sam pred Souleymanouijem. Ipak, veliki majstor je vidio Tomassona kako se priključuje i dao njemu novi zicer na pladnju, koji je ovaj opet promašio.

Skoro im se to vratilo kao bumerang jer Kamerun je posljednjih pola sata proveo pred Sorensonovim vratima, ali kombinacija ratničke obrane, loših šutova i vrlo dobrog vratara onemogućila je vrlo dobar Kamerun da produlji nadu u prolazak.

Ostalo je 2:1 za Dansku koja sada s Japanom dijeli drugu poziciju skupine i međusobnim dvobojem će odlučiti pitanje putnika u drugi krug. Neodlučen rezultat odgovarat će Japanu. Nizozemska i Kamerun odigrat će revijalni dvoboj. 'Tulipani' su već prošli, 'lavovi' idu kući.

Točka na 'i' Rommedahlove partije za pamćenje