buran odnos

Srpski vratar o Daliću: Jedva je čekao maknuti me s gola

16.05.2024 u 15:40

Bionic
Reading

Dragan Žilić bio je prvi golman Rijeke sve dok trenutni hrvatski izbornik Zlatko Dalić nije postao trener kluba, u sezoni 2007./08.

Srpski vratar Dragan Žilić, koji je svojedobno bio prvi golman Rijeke, izjavio je kako ga se Zlatko Dalić riješio čim je postao trenerom kluba.

Naime, Žilić je za Rijeku igrao od 2005. do 2008., a prvotimac je bio sve do dolaska trenutnog hrvatskog izbornika na poziciju trenera u sezoni 2007./08., kada je izgubio poziciju u momčadi.

'Dalić je 2007. došao na mjesto trenera i poslije priprema, već u četvrtom, petom kolu imao sam dojam da je jedva čekao da me makne s gola. Pobijedili smo Hajduk, solidno igrali i imali dobre rezultate. Dobro smo stajali na i ljestvici, ali nekako sam osjetio da jedva čeka da me makne', kazao je u za Mondo.

'Preskočio sam utakmicu sa Zadrom zbog ozljede, a nakon toga me nije vraćao na gol. Uprava koja me dovela tada je već bila otišla, smanjivali su se troškovi i mislim da su se malo nekorektno ponijeli prema meni. Posljednju sam polusezonu proveo trenirajući sam s juniorima, a nakon toga sam prešao u slovensku Goricu', dodao je Žilić.

Dodao je kako je imao i buran, često problematičan odnos s Armadom i ostalim hrvatskim navijačima:

'Prvih šest mjeseci bilo je baš burno. Tek nakon što smo pobijedili Dinamo na Maksimiru se situacija između mene i Armade krenula. Dvije tribine Kantride su mi pljeskale, ali Armada se od toga ograđivala.'

'Bila je to čudna situacija, neugodna do zla Boga. To se događalo u sredini koju ostali dijelovi Hrvatske, posebice Torcida i Bad Blue Boysi, nazivaju 'crvenom ili srpskom Rijekom'. Međutim, Armadine uzvike nisu odobravale ostale tribine Kantride, čak su od tamo dolazili i zvižduci', prisjetio se nekadašnji golman.