DAVIS KUP, ČETVRTFINALE

Srpski tenisači u Splitu s tisuću navijača

19.05.2010 u 14:33

Bionic
Reading

U Splitu je gostovala voditeljica organizacije Davis kupa Justine Albert i glavni tajnik Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić da bi riješili najvažnija pitanja organizacije četvrtfinalnog susreta između Hrvatske i Srbije

Njih su dočekali izvršna direktorica HTS-a Marina Mihelić i direktor Spaladium Arene Srđan Žižak.

'Iz Splita smo 2005. krenuli na tron i sad se opet vraćamo po novi uzlet. Čeka nas veliki protivnik i težak meč, predviđam kako su šanse uoči meča podjednake, no uvjerena sam da će splitska publika doprinijeti da mala prednost bude u našu korist', rekla je Mihelić koja je sigurna da će sve proći bez problema.

'I nama je drago da se susret igra u Splitu. Osjećam se dobrodošlo svuda, nikakvih problema nema, niti imam fobiju takve vrste. Mediji vole senzacije pa su neke izjave prenapuhane i stvorile su tenzije. U Split dolazimo s oko tisuću naših navijača koji prate tenis i ne prave probleme kao recimo nogometni. To su obiteljski ljudi koji dolaze na ljetovanje', pojasnio je Orlandić koji se je osvrnuo i na bivšeg izbornika Hrvatske, a sada savjetnika Srbije Nikolu Pilića.

'On je teniska legenda, kako Splita, tako i Hrvatske i bivše države, danas i Srbije. Moramo ga malo pustiti na miru da sam donese neke odluke. Na njemu je da odluči hoće li ili neće doći. Protiv Hrvatske očekujem vrlo težak meč, no vjerujem u jednog od najboljih igrača na svijetu Đokovića i najboljeg igrača u parovima Zimonjića. Mi smo blagi favoriti, ali zbog splitske publike taj omjer je 50-50', završio je Orlandić.

Inače, voditeljica Davis Cupa Justine Albert zadovoljna je viđenim i vjeruje da će sve proći u najboljem redu i u dobroj atmosferi.