NI NAKON HRVATSKE

Srpski tenis još uvijek se ne može pomiriti s nepravdom!

08.03.2015 u 10:46

Bionic
Reading

Nakon uvjerljive pobjede nad Hrvatskom izbornik Bogdan Obradović digao je glas protiv Međunarodne teniske federacije koja je Viktora Troickog suspendirala na 12 mjeseci...

Srbija je rutinski odradila posao protiv pomlađene hrvatske reprezentacije, a nakon same pobjede ponovo se pričalo o prošlosti koja posebno frustrira tamošnju tenisku javnost. Naime, Viktor Troicki prije dvije je godine bio teško kažnjen zato što nije dao uzorak urina kad je to od njega traženo. Iako je srpski tenisač uvjeravao ITF da je došlo do nesporazuma, svejedno je kažnjen s čak 12 mjeseci suspenzije.

'On je bio i ostat će zapamćen kao sportaš koji je najstrože kažnjen u povijesti svjetskog sporta za grešku koju nije napravio. To je presedan, a ovi za koje i dan danas igra, to je organizacija ITF, gledaju njegove mečeve, mečeve naše reprezentacije i on pobjeđuje,' prenosi Mondo.rs izjavu izbornika Bogdana Obradovića koji je dodao:

'Agassi je, u vrijeme povratka na vrh imao silne specijalne pozivnice i mnoge koji su radili za njega i pomagali mu. Potom je, kada je završio karijeru, priznao da se drogirao i nitko ni riječ nije rekao. A, Viktor kao da se nije dogodio. Jedva sam čekao da ovo izgovorim.'

Podsjetimo, Troicki se vratio prošlog ljeta tenisu i uspio se probio s 847. mjesta na 41. na kojem se trenutno nalazi.

'Viktor me stalno zaustavlja kada pričam o tome, jer je sjajan mladi čovek, ali ja to nikada neću zaboraviti ,' zaključio je izbornik Srbije.