POVIJEST SE PONAVLJA

Srpski navijači Tadiću: Spasi Srbiju i ubij se!

08.11.2010 u 09:38

Bionic
Reading

Navijači Rada, Partizana i Crvene zvezde već neko vrijeme transparentima i pjesmama kritiziraju aktualnog predsjednika Borisa Tadića, pa je u nedjelju zbog toga čak prijetio i prekid utakmice u Smederevu

'Spasi Srbiju i ubij se!' - tako glasi usklik jednog ne baš malog dijela srpskih navijača upućen aktualnom predsjedniku Borisu Tadiću, zbog čega tamošnji nogometni savez prijeti i prekidom utakmica. Navijači Rada i Crvene zvezde ističu se u izricanju nezadovoljstva politikom srpskog predsjednika. Tijekom nedjeljne utakmice Smedereva i Rada sudac Srđan Kaurin nakratko je napravio prekid, a postojala je i mogućnost pražnjenja dijela tribine s gostujućim navijačima. I dan ranije na Marakani se orila slična pjesma, i to iz grla navijača skupljenih na svim tribinama.

Nogometni savez Srbije najavio je kazne za klubove čiji će navijači koristiti slogan protiv Tadića, no zasad ne samo da se ništa nije dogodilo, nego te prijetnje nisu nimalo 'štrecnule' nezadovoljnike. Inače, slogan 'Spasi Srbiju i ubij se!' nije nikakva novost u Srbiji. Njime su dosad bili počašćeni i Slobodan Milošević i Vojislav Koštunica tijekom svojih predsjedničkih mandata.

Pjesma Partizanovih navijača 'Spasi Srbiju i ubij se, Tadiću Borise'