ĐORĐEVIĆ PREDSTAVLJEN

Srpski izbornik protiv stranaca a svoje će tjerati puškom

25.12.2013 u 16:13

Bionic
Reading

Aleksandar Đorđević i službeno je predstavljen kao novi izbornik srpske košarkaške reprezentacije

Potpisao je dvoipogodišnji ugovor, do Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. godine.

'Svjestan sam težine posla i odgovornosti koju on nosi. Energija koja me je krasila ne može se mjeriti, a nju i entuzijazam želim prenijeti na igrače', rekao je 46-godišnji Đorđević, koji je odbacio mogućnost da pod njegovim vodstvom u reprezentaciji zaigra stranac.

'Nisam za tu ideju da se strancima da putovnica i da igraju za reprezentaciju'.

Potom se osvrnuo i na aktualni trenutak srpske košarke.

'Srbija više nije košarkaška velesila, ali nam nitko ne oduzima pravo da to opet postanem', dodao je Đorđević i komentirao na duhovit način kako planira sprijeečiti otkazivanje dolaska u reprezentaciju.

Bio sam u vojsci, pa ćemo puškom da tjerati igrače da dođu. Naravno, šalim se. Bez svih nas možemo, ali bez njih, igrača ne možemo. Bit ću iskren prema njima. Potrudit ću se da bude što manje otkaza, ali naravno da će ih biti. Ići ću na razgvore s igračima, s njihovim trenerima...'.

Đorđević je bivši igrač Partizana, milanske Olimpije (Armani Jeans), Fortituda, Portlanda, Barcelone, Reala i Scavolinija. Na klupi milanskog Armani Jeansa započeo je trenersku karijeru 2006. godine, a otad je još trenirao tek Benetton. Bez posla je bio od ljeta 2012. godine, a sada je na srpskoj klupi naslijedio Dušana Ivkovića.