UOČI POČETKA EURA

Srpski izbornik poslao znakovitu poruku Červaru; što se krije iza ovih riječi?

11.01.2018 u 10:18

Bionic
Reading

Rukometaši Srbije u srijedu su navečer odigrali posljednju pripremnu utakmicu, petu u nizu. I izgubili, još jednom je Slovenija bila bolja, sada 33:25. Tako u Split, gdje će u petak (12. siječnja, 20.30 sati) igrati prvu utakmicu EP-a s Hrvatskom, stižu s pet poraza u nizu...

Srbija se u pripremnom razdoblju uoči EP-a nije iskazala. Izabranici Jovice Cvetkovića nisu osjetili radost pobjede, točnije, izgubili su svih pet utakmica koje su im trebale biti priprema za Euro. Posljednji poraz u nizu onaj je od Slovenije, 33:25, no treba reći kako je Cvetković odmarao čak šestoricu igrača - Petra Nenadića, Žarka Šešuma, Marka Vujina, Mijajla Marsenića, Stefana Vujića i golmana Vladimira Cuparu.

Realno, to su u ovom trenutku i najbolji igrači koje ima na raspolaganju, pa ih je odlučio odmoriti jer su se Srbi, kao i uvijek, malo preračunali. Naime, odigrali su čak pet pripremnih utakmica u vrlo kratkom vremenskom razdoblju, dosta su bili i na putu, pa je pitanje koliko su zajedničkih kvalitetnih treninga uopće i odradili, posebice nakon što je nekoliko igrača otpalo zbog ozljeda.

Čudno je da samo dva dana prije prve utakmice na EP-u, one protiv Hrvatske u Splitu (petak, 12. siječnja, 20.30 sati) Srbija igra u Sloveniji protiv izabranika Veselina Vujovića, potom autobusom putuje barem šest sati do Splita, a niti 24 sata kasnije igra prvu utakmicu. I to s Hrvatskom, u rasprodanoj Spaladium Areni!

No, neka, to su njihovi problemi. Iako sam izbornik Jovica Cvetković tvrdi kako tih pet poraza neće utjecati na samopouzdanje njegovih igrača.

'Ima taktiziranja, normalno. Žalio sam vidjeti sve što moja ekipa može. Probali smo svašta...', kazao je Cvetković i nastavio:

'Veliki je problem to što smo konstantno nepotpuni. Teško je tako napraviti neku konstantu kada je igra u pitanju. Rezultat me u pripremnim utakmicama uopće nije zanimao. Te utakmice nisam ni gledao kroz rezultat. Moglo je biti malo bolje, ali...'

  • +5
Prijateljska utakmica: Hrvatska - Crna Gora Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Okrenuo se tada Cvetković utakmici s Hrvatskom. Jasno mu je da će u Spaladium Areni biti pakleno. Hrvatska će iza sebe imati više od 11.000 navijača

'Nadamo se samo da ćemo u petak imati konstantu', tajnovit je Cvetković koji za kraj ima poruku za hrvatskog izbornika Linu Červara koji se u pripremama odlučio samo za jednu prijateljsku utakmicu (pobjeda protiv Crne Gore):

'Iskreno, svašta možemo očekivati... I on od mene, i ja od njega...'