RATNA BAJKA

Srpski huligani najavili dolazak u Split

01.11.2010 u 14:41

Bionic
Reading

Srpski tabloid Kurir donosi priču prema kojoj će huligani iz Beograda zajedno s Rusima ovoga četvrtka doći u Split na dvoboj četvrtog kola Europske lige između Hajduka i Zenita

Iako nakon nereda u Skt. Peterburgu atmosfera u Splitu uoči uzvrata teško može biti napetija, vijesti iz Srbije dižu priču na novu razinu.

Kurir, jedan od medija koji žive od najnižih strasti, najavljuje da će Rusi prije dolaska u Split svratiti do Beograda, gdje bi trebali dobiti pomoć za navodne obračune u Splitu. Dolazak su preko medija najavili pripadnici raznih srpskih navijačkih i nacionalističkih grupa, a prenosi se i ratoborna izjava jednog od njih.

Neizvjesno je kako će se ta situacija odviti, ali mogućnost da se ova huliganska bajka ostvari manja je od zaustavljanja neovisnosti Kosova. Naime, svaki ozbiljno organiziran napad pomno se skriva od javnosti, stoga je objava u medijima jasan signal da je riječ o klasičnoj 'patki' koja će prodati nekoliko primjeraka novina i podići tenzije do neslućenih razina, a da za to (ponovno) nitko neće odgovarati.