DEŽURNI KRIVAC

Srpska zvijezda na udaru navijača Chelseaja: Idi u penziju!

30.09.2015 u 11:46

Bionic
Reading

Branislav Ivanović odigrao je slabu utakmicu protiv Porta u utorak u Ligi prvaka, a navijači londonskog kluba počeli su gubiti strpljenje, ako je suditi po komentarima na društvenim mrežama...

Srpski 31-godišnji branič na Stamford Bridgeu je od 2008. godine i godinama je bio važna karika Chelseaja, čvrsti stup obrane i važan dodatak napadu. No, ove sezone uklopio se u veliku krizu Mourinhove momčadi koja je očajno otvorila Premiership, a ne briljira ni u Ligi prvaka.

Ivanović se nije proslavio u utorak protiv Porta. Njegova loša reakcija u duelu s Brahimijem dovela je do prvog pogotka Portugalaca, a bilo je takvih kikseva i ranije ove sezone.

Ako je suditi prema komentarima na društvenim mrežama, navijači Chelseaja izgubili su strpljenje s Ivanovićem. Poručuju mu da ode u penziju, a Mourinhu da ga makne iz udarne momčadi. Teško im pada što je dogurao do mjesta kapetana.

Teški trenuci za čovjeka koji sedam godina brani boje Chelseaja, kao i za njegovog trenera koji nikako da nađe dobitnu formulu ove sezone.