e, ne može!

Srpska sportska javnost u šoku; ovo je težak udarac...

17.04.2017 u 17:40

Bionic
Reading

Na 40. europskom prvenstvu u košarci (31. 8. - 17. 9.) srpska reprezentacija bit će gotovo sigurno oslabljena neigranjem velike zvijezde iz NBA lige Nikole Jokića (22)

Mladi krilni centar na sjajan način pokazuje svoj talent u najjačoj ligi na svijetu, a ove godine je doživio i najveći uspjeh sa seniorskom reprezentacijom, kada je osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Na Eurobasketu ove godine (u Finskoj, Izraelu, Rumunjskoj i Turskoj) trebao je biti jedna od najvećih uzdanica Srbije u borbi za najviše postolje, ali...

Kako to obično jest, u NBA-u nisu presretni kada igrači iz Europe odlaze u svoje nacionalne selekcije, a Denver Nuggetsi, čiji Jokić nosi dres, spustili su 'rampu' odnosno ne dozvoljavaju njegov nastup na kontinentalnoj završnici.

Nikola Jokić - najbolje od srpskog centra

'Oni žele da ljeto provede na drugi način. Nikola će opet razgovarati s njima kako bi dobio zeleno svjetlo. Sporno je samo ovo ljeto, to im je važno, sljedećih pet-deset nije sigurno. Oni smatraju da bi Jokić trebao popraviti neke stvari kako bi momčad uveo u play-off. On je postao apsolutno najvažniji igrač ekipe, ali potrebna mu je fizička sprema. Nikola ima veliku želju igrati za Srbiju, ali vidjet ćemo šta će se dogoditi', rekao je Miodrag Ražnatović, jedan od najmoćnijih menadžera i odvjetnika za košarkaše na Balkanu.